1. Ağzınız ve dudaklarınız kurur
Susuz kaldığınızda tükürük üretiminiz düşer bu nedenle ağız ve dudak kuruluğu oluşur. Ayrıca bakteriler suyla temas etmediği için ağız kokusu da meydana gelir.
2. Enerjiniz düşer
Vücudunuz susuz kaldığında savunma mekanızması olarak bazı organlara kan pompalamayı bırakır. Bu nedenle özellikle kaslarınız daha yavaş çalışmaya başlar. Uykulu ve uyuşuk hissetmeye başlarsınız.
3. İdrarınız koyu renkte olur
İdrarınızın rengi sağlığınız hakkında birçok ipucu verir. Eğer günde yeterli miktar su içiyorsanız idrarınız açık renkte olur. Koyu sarı ve turuncu renkler ise vücudunuzun sussuz kaldığının işaretidir.
4. Baş ağrısı
Baş ağrısının susuzlukla direkt bir bağlantısı var mı tam bilinmiyor. Ancak uzmanlar vücudunuz su kaybına uğradığında kan basıncının düşerek beyne daha az kan gittiğini, bu nedenle beyne daha az oksijen ulaşarak baş ağrısına sebep olabileceğini belirtiyor.
5. Kuru bir cilt
Sağlıklı, ışıltılı bir cilt için bol su tüketmeniz şart. Vücudunuzda depolanan su azaldığında, kalan su hayati fonksiyonlar için kullanılırken, geriye en son deriniz kalır. Ve sonuç kupkuru bir cilt…
6. Gece yarısı ansızın giren kramp
Gece aniden ayağınıza giren krampla sıçrayarak mı uyanıyorsunuz? Uzmanlar bunun nedenini vücudunuzun sıvı seviyesi düştüğünde egzersiz yapmanız ya da bir kasınızı fazla çalıştırmaktan kaynaklandığını söylüyor.
7. Yemekten sonra hala aç hissetmek
Susuzluk ve açlık hissi beynimizde aynı noktayı uyarır. Bu nedenle ikisini birbiriyle karıştırmak çok kolaydır. Eğer yemekten sonra hala aç hissediyorsanız muhtemelen vücudunuzun suya ihtiyacı vardır.