Psikolog Dr. Feyza Bayraktar (Klinik Psikolog)

Feyza Bayraktar, lise eğitimini Koç Özel Lisesi’nde, lisans eğitimini de Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nde onur derecesi ile tamamladı. Daha sonra New York Üniversitesi’nde Uygulamalı Psikoloji Bölümü’nde yüksek lisansını yaptı. Yüksek lisansı sırasında, özellikle Kadın Ruh Sağlığı ve Yeme Bozuklukları alanlarında araştırma görevlisi olarak çalıştı. New Orleans’da meydana gelen kasırga üzerine, bölgede yaşayan kişilere psikolojik destek verdi. New York Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini yüksek onur derecesi ile tamamladıktan sonra New York’da, özellikle kadın ruh sağlığı ve yeme bozuklukları alanında birçok klinikte psikolojik danışmanlık hizmeti verdi. New York Üniversitesi’nde yüksek lisansını yaparken, Princeton Üniversitesi Sağlık Merkezi’nin klinik eğitim programına kabul edilerek, doktora eğitimine başlamadan, bu klinik eğitimi almaya hak kazanan ilk kişi oldu. Klinik eğitimi sırasında özellikle yeme bozuklukları alanına yoğunlaşarak, bu alanda klinik intern olarak çalışmaya başladı. Princeton’daki eğitim sürecinde, doktora eğitimi için kognisyon ve algı alanında çalışmaya yoğunlaştı. Bu süreçte, kognitif ve davranış terapileri ile ilgilenmeye başladı ve bu alanda birçok uluslararası eğitime katıldı. Oxford Üniversitesi Psikiyatri Bölümü tarafından verilen bireye özel biçimlendirilmiş bilişsel davranışçı terapi eğitimini almaya hak kazanarak, dünyada bu eğitimi alan ilk uzmanlardan biri oldu. 

Boston Üniversitesi’nde düzenlenen yeme bozuklukları ve kilo kontrolü tedavisinde bilişsel davranışçı terapiler eğitimini, Londra’da Ulusal Yeme Bozuklukları Derneği’nin yeme bozuklukları tedavisi eğitimini de tamamladıktan sonra duygu yönetme becerileri ile ilgilenmeye başladı. Duygu yönetme becerileri üzerine birçok uluslararası eğitime katıldı. Bu süreçte, Minneapolis, ABD’ de Walden Üniversitesi’nin klinik psikoloji doktora programını da duygu yönetme becerileri üzerine yazdığı tez ile tamamladı. Eş zamanlı olarak, ABD’de Yale Üniversitesi, Columbia Üniversitesi ve İngiltere’de Oxford Üniversitesi’nde yeme bozuklukları ve obezite psikolojisi alanında lider olarak tanımlanan bilim adamları ile çalışarak yeme bozuklukları ve obezite psikolojisi alanında uluslararası eğitimciler listesinde yerini aldı.

Feyza Bayraktar; kadın ruh sağlığı, beden imajı, yeme bozuklukları ve obezite psikolojisi ile ilgili ulusal ve uluslararası birçok çalışmada yer aldı. Özellikle bu alanlarda, yurt içi ve yurt dışı kongrelere konuşmacı olarak davet edilip eğitimler vermektedir. Kendisi, aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır. Yayın ve basın organlarında zaman zaman yer alan Feyza Bayraktar’ın 1994 yılında, 14 yaşındayken yayınlanan ‘Karanlıkta Doğan Güneş’ adlı bir romanı ve 2011 senesinde Doğan Kitap’tan yayınlanan ‘Yemek ya da Yememek’ adlı bir kitabı vardır.

Psikolog Dr. Feyza Bayraktar (Klinik Psikolog)

INSTAGRAM
Narsisist biriyle birlikteyseniz ne yapmalısınız?
SAĞLIK Narsisist biriyle birlikteyseniz ne yapmalısınız?
Sağlıklı bir ilişki için açık iletişim şart
SAĞLIK Sağlıklı bir ilişki için açık iletişim şart
Duygusal yeme ile nasıl baş edilir?
SAĞLIK Duygusal yeme ile nasıl baş edilir?
Sürekli ‘geç kalmak’, psikolojik sorunların habercisi olabilir
SAĞLIK Sürekli ‘geç kalmak’, psikolojik sorunların habercisi olabilir
Stresin cilt üzerindeki etkisi
SAĞLIK Stresin cilt üzerindeki etkisi
Öfke ve çaresizlik...
SAĞLIK Öfke ve çaresizlik...
Çevremizdeki gizli öfkeliler
SAĞLIK Çevremizdeki gizli öfkeliler
Sağlıklı beslenme ve egzersiz yapma takıntıya dönüşürse dikkat!
SAĞLIK Sağlıklı beslenme ve egzersiz yapma takıntıya dönüşürse dikkat!
Akran zorbalığı nedir ve akran zorbalığı ile nasıl baş edilir?
SAĞLIK Akran zorbalığı nedir ve akran zorbalığı ile nasıl baş edilir?
Kıskançlık: Dozunda olursa doğal, fazlası zarar
SAĞLIK Kıskançlık: Dozunda olursa doğal, fazlası zarar
Çeşitli baskılar nedeniyle evlenmek ve çocuk yapmak yerine yumurtalarınızı dondurabilirsiniz
SAĞLIK Çeşitli baskılar nedeniyle evlenmek ve çocuk yapmak yerine yumurtalarınızı dondurabilirsiniz
Sevilme arzusu ve terk edilme korkusu
SAĞLIK Sevilme arzusu ve terk edilme korkusu
Beden olumlama hareketi amacına ulaşabiliyor mu?
SAĞLIK Beden olumlama hareketi amacına ulaşabiliyor mu?
Ghosting nedir ve nasıl baş edilir?
SAĞLIK Ghosting nedir ve nasıl baş edilir?
Öfkemizi nasıl yönetebiliriz?
SAĞLIK Öfkemizi nasıl yönetebiliriz?
Hayat bir lunapark değil!
SAĞLIK Hayat bir lunapark değil!
Devamını Göster