İYİ HİSSET - BESLENME

Karabuğdaylı meyhane pilavı

Glisemik indeksi düşük yani kan şekerini yavaş yükselten besinleri tercih etmek sağlıklı beslenmenin temel kurallarından... Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Berrin Yiğit glisemik indeksi düşük karabuğdaylı bir pilav tarifi paylaştı.

profil
Berrin Yiğit
18.07.2019
Karabuğdaylı meyhane pilavı

Sizlerle yedikçe vicdan azabı duymayacağınız, vücudu yağlandırmadan karbonhidrata doyuran muhteşem bir pilav tarifi paylaşacağım. ‘Glisemik indeks’ kelimesini sıklıkla duyduğunuza eminim. Glisemik indeksi düşük yani kan şekerini yavaş yükselten besinleri tercih etmek sağlıklı beslenmenin temel kurallarındandır. Bu nedenle bu hafta sizlerle Glisemik indeksi düşük, tok tutan muhteşem bir lezzet paylaşıyorum. 


MEYHANE PİLAVI

  • 3 renk dolmalık biber
  • 2 büyük boy domates
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 kase ince kıyım mantar
  • 1 su bardağı karabuğday
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

 

Yapılışı:

  • Biberler ve soğanları rendelenmiş domates ile pişirin, yumuşayınca mantar ve karabuğday ekleyin, alabildiği kadar su katın. 
  •  En son baharatları ekleyin.

 

GURME NOT: Karabuğday sevmiyorsanız kinoa ile de aynı tarifi yapabilirsiniz.

GURME NOT: 100-150 gr kadar zar şeklinde doğranmış kuşbaşı et de çok yakışır. Diğer bir alternatif olarak pişmesine yakın yumurta kırarak da Çin yemeği usulü pilav gibi hazırlayabilirsiniz :) 

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog