İYİ HİSSET - BESLENME Orman meyveli compote tarifi Orta Avrupa'nın geleneksel tatlısı 'compote', ısınan havalarda içinizi serinletecek, diyet listenize ekleyebileceğiniz bir tarif. Diyetisyen Berrin Yiğit okuyucularımız için paylaştı...
profil
Berrin Yiğit
15.03.2019
Orman meyveli compote tarifi
  • 100 gr dondurulmuş frambuaz 
  • 100 gr dondurulmuş böğürtlen 
  • 100 gr dondurulmuş çilek 
  • 100 gr dondurulmuş yaban mersini 
  • 100 gr agave şurubu 
  • 50 gr hindistan cevizi yağı 
  • Nişasta 

 

Dondurulmuş meyveler ile agave şurubu karıştırılır, delikli bir kaba altı kapalı başka bir kapla (tercihen küvet model) desteklenecek şekilde yerleştirilir ve bir gün oda sıcaklığında bekletilir.
Temin edilen meyve suyu ölçülerek kilo başına 50 gram nişasta ile (suyla açılarak) bağlanır.
Hazırlanan koyu meyve suyunun içine meyveler ve hindistan cevizi yağı eklenir. Meyveler ezmeden karıştırılır, soğutularak rendelenmiş limon kabuğu ve lime suyu ile servis edilir.
 

Önceki ve Sonraki
Haberler