İYİ HİSSET - BESLENME Unsuz çikolatalı kek tarifi Şekerin sağlıksız olduğunu artık hepimiz biliyoruz ama ondan da vazgeçemiyoruz. Yağı, şekeri ve kalorisi yüksek tatlılar yerine besleyici tatlı seçenekleri tercih ettiğiniz sürece, bir diyette olsanız bile tatlı yiyebilirsiniz. Diyetisyen Berrin Yiğit okuyucularımız için unsuz çikolatalı kek tarifi paylaştı.
profil
Berrin Yiğit
04.02.2019
Unsuz çikolatalı kek tarifi

Şekerden ne kadar kaçsak da özel günlerde, gittiğimiz restoranlarda, arkadaş toplantılarında hep karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra yasak zihniyetinden ötürü hem diyetlerimizde zorlanıyoruz hem de mutsuz olabiliyoruz; mutsuzlukların sonunda da tatlıyı çok kaçırabiliyoruz. Bu kısır döngüyü kırmak adına mutlaka sağlıklı tarifler geliştirmek, doğru içerikleri tercih etmek amacınız olsun. İşte sizler için bu seçeneklerden birini 'unsuz çikolatalı kek' tarifini paylaşıyorum.

 

MALZEMELER

  • 4 adet yumurta
  • 200 gr bitter çikolata
  • 100 gr tereyağı
  • 150 gr badem unu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakalın kabuğu

 

      YAPILIŞI

  • Çikolata ve tereyağını benmaride eritin.
  • Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.
  • Çikolata karışımı hafif ılınınca içerisine yumurta sarıları, bal, vanilya ve portakal kabuklarını ekleyip karıştırın.
  • Yumurta beyazlarını çırparak köpürtün.
  • Çikolatalı karışıma yumurta beyazı köpüğünü yavaşça yedirin. Son olarak badem ununu da ekleyin.
  • Hafifçe yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt serilmiş 17 cm’lik kelepçeli kalıba karışımı 1/3’lük kısmı boş kalacak şekilde dökün.
  • 170 derecelik fırında 30 dk. pişirin.
  • Fırından çıkan keki kalıptan çıkarmadan önce mutlaka soğutun.
  • Kekinizi meyve dilimleri ve ceviz rendesi ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! 

 

Önceki ve Sonraki
Haberler