Boş gebelik nedir?

Boş Gebelik (“anembriyonik gebelik” olarak da bilinir), döllenmiş bir yumurtanın uterus duvarına yerleşmesiyle oluşur, ancak embriyo gelişmez. Hücreler hamilelik kesesi oluşturmak için gelişir, ancak embriyonun kendisi gelişmeyecektir. İlk üç aylık dönemde, sıklıkla bir kadın hamile olduğunu bilmeden önce oluşur. Gerçekleşen kromozom anormallikleri, genellikle bir kadının vücudunun doğal olarak düşük yapmasına neden olur.

Boş gebelik teşhisi konulduğunda, bilmeniz gereken ilk şeylerden biri, bunun bir gebelik kaybı olduğudur. Kendinize zaman ayırın ve normal üzülme sürecini yaşayın. Bu bir düşük türüdür ve düşük yapmanın etkilerinden kurtulmak hakkında daha fazla şey öğrenerek, yas tutma sürecinde kendinize yardımcı olabilirsiniz.

Boş Gebelik Anlaşılır Mı?

Hamileliğin çok erken aşamalarında gerçekleşebilir, çoğu kadın hamile olduğunu bile bilmez. Adet gecikmesi yaşayabilirsiniz ve gebelik testi de pozitif çıkabilir. Birçok kadın, boş gebeliği, hCG seviyeleri arttığından dolayı, normal hamilelik zannediyor.

Plasenta kısa bir süre için bebek olmadan büyümeye ve kendini desteklemeye devam edebilir ve hamilelik hormonları yükselmeye devam edebilir; bu da bir kadının hala hamile olduğuna inanmasına neden olur. Yapılacak ultrason testinde, rahmin veya gestasyonel kesenin boş olduğunu görene kadar genellikle bir tanı yapılamaz. Küçük karın krampları ve minör vajinal lekelenme veya kanama da olabilir.

Belirtileri Nelerdir?

Boş gebelikte de hamilelik belirtileri yaşayabilirsiniz. Örneğin, hamilelik testi pozitif çıkabilir veya adet döneminizi kaçırabilirsiniz. Sonrasında görülen sorunlar, bir düşük belirtisi olabilir:

-Karın krampları
-Vajinal lekelenme veya kanama
-Her zamankinden daha ağır bir adet dönemi

Bu belirtilerden veya semptomlardan herhangi birini yaşıyorsanız, düşük yapmış olabilirsiniz. Ancak ilk üç aylık dönemde tüm kanamalar düşükle sonuçlanmaz. Bu belirtilerden herhangi birine sahipseniz, doktorunuzu hemen görmeye çalışın.

Bu Duruma Ne Sebep Olur?

İlk trimesterde görülen düşüklerin yaklaşık yüzde 50'sinin sebebidir ve genellikle kromozomal problemlerin bir sonucudur. Bir kadının vücudu, fetüsteki anormal kromozomları tanır ve doğal olarak hamileliği sürdürmeye çalışmaz çünkü fetüs sağlıklı bir bebek haline gelmeyecektir. Bu durum, anormal şekilde gelişen hücre bölünmesinden, sperm kalitesizliği veya kalitesiz yumurtadan kaynaklanabilir.

Kürtaj Gerekir Mi?

Bu sadece kendiniz verebileceğiniz bir karardır. Çoğu doktor, erken gebelik kaybı için kürtaj önermez. Bir kadının vücudunun kendi başına dokuyu atabileceğine inanılmaktadır ve komplikasyon riski olan invaziv bir cerrahi işlem gerekmemektedir. Bununla birlikte, bir patoloji örneği, bu durum için bir neden belirlemek üzere dokuların incelenmesi faydalı olacaktır.

Boş Gebelik Nasıl Önlenebilir?

Ne yazık ki, çoğu durumda önlenemez. Bazı çiftlerde, erken gebelik kayıpları meydana gelirse, genetik testler istenecektir. Boş gebelik genellikle bir kerelik bir olaydır ve nadiren bir kadında birden fazla kez görülür. Doktorların çoğu, herhangi bir düşükle karşılaşma sonrasında tekrar gebe kalmaya başlamadan önce çiftlerin en az 1 ila 3 düzenli adet döngüsü beklemelerini tavsiye etmektedir.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog