YAŞAM - EV

2016 dekorasyon trendleri

2015'i geride bıraktık ve 2016'ya hızlı bir giriş yaptık. Tıpkı giyim modasında olduğu gibi ev dekorasyonları ve yaşam alanı tasarımları söz konusu olduğunda da her sene yeni trendler ve konseptler öne çıkıyor. İşte yılın öne çıkan 9 dekorasyon trendi...

profil
BT Ekip
28.02.2016
2016 dekorasyon trendleri

Elbette evlerimizi her sene yeni dekorasyon trendlerine göre yeniden dizayn etmemiz ve baştan aşağı yenilememiz mümkün değil. Ancak ufak tefek dokunuşlarla da dekorasyon modasını yakalayabiliriz. Uzmanlar bu sene öne çıkacak ve sık sık göreceğimiz dekorasyon trendlerinin neler olabileceğini çoktan belirledi. İşte tüm dünyada öne çıkan uzman tasarımcı ve iç mimarların öngörüleri doğrultusunda hazırladığımız 2016 dekorasyon trendleri listesi.

Uluslararası dekorasyon ve mimari sitesi Homify.com.tr tarafından hazırlanmıştır.

Her ne kadar geçtiğimiz yıllarda oldukça trend olan beyaz mutfaklar hâlâ o zarif etkisini sürdürse de, geçen senenin ortalarında yaygınlaşmaya başlayan çift renkli mutfak dolabı uygulamaları bu yılın mutfak dekorasyonu yıldızı olacak. Üst mutfak dolaplarının alt mutfak dolaplarıyla oluşturduğu kontrastın odaya ekstra bir derinlik ve ferahlık kattığı bu uygulama önümüzdeki yıllarda da popülerliğini sürdürecek gibi görünüyor. 

2016 dekorasyon trendleri

2016 yılında mutfak dekorasyonlarında sık sık karşımıza çıkacak olan bir diğer tasarım unsuru da siyah paslanmaz çelikten imal edilmiş mutfak aletleri olacak. Metalin endüstriyel ve çağdaş dokusunun siyahın karizmatik duruşuyla bir araya geldiği mutfak araç ve aksesuarları, mutfaklara modern ve stil sahibi bir görünüm kazandırıyor. 

2016 dekorasyon trendleri

Yer döşemelerinde geniş parkelerin bu sene yine hakimiyeti ele geçireceği tahmin ediliyor. Ekstra uzun ve geniş parkelerin uygulandığı yaşam alanları minimalist ve ferah ağırbaşlılıklarıyla dikkat çekiyorlar. 

2016 dekorasyon trendleri

Son birkaç yıldır giderek daha da yaygınlaşan niş uygulamaları bu yıl da popülaritesini koruyor ve yaşam alanlarına hareketli ve ferah bir zenginlik katmaya devam ediyor. Özellikle duvar ve tavan nişlerinin içinden yayılan ışık, yeni nesil aydınlatma sistemlerinin temelini oluşturuyor. 

2016 dekorasyon trendleri

Mutfak adaları bugün şüphesiz modern mutfakların en gözde unsurlarından biri. 2016'da da mutfaklardaki yerleri biraz daha sağlamlaşacak, ancak ufak bir farkla. Bu yıl basit bir tezgah şeklinde dizayn edilen mutfak adaları değil, kapsamlı, geniş, oturaklı ve etrafında bol depolama alanı barındıran mutfak adaları öne çıkıyor. 

2016 dekorasyon trendleri

Banyolarda kullanılan aynalar son yıllarda giderek minimalleşerek çerçevesiz ve dikkat çekmeyen banyo unsurlarına dönüşmüştü. Bu yıl ise geniş ve gösterişli çerçeveli aynaların banyolarda baş rolü yeniden kapacağı öngörülüyor. 

2016 dekorasyon trendleri

Banyolardaki bir diğer değişim ise sandalyeler, koltuklar, yeşil bitkiler, halılar ve bunlar gibi tasarım unsurlarıyla banyoları o soğuk ve yalnızca işleve yönelik dizayndan kurtaran ve onlara yaşam alanı sıcaklığı ve hissi veren dokunuşlar olacak.  

2016 dekorasyon trendleri

Salonunuzdaki odak noktası televizyon ise, yerleşim ve düzenlemede değişiklikler yapma isteyebilirsiniz çünkü bu yıl teknoloji odaklı yaşam alanları yerini samimi ve insan iletişimine dayalı sosyal alanlara bırakıyor. Eğer siz de bu yılın samimi ve sıcak trendlerini yakalamak istiyorsanız televizyonu bir köşeye alın ve salonunuzun ana oturma alanını sohbet ve sosyalleşmeye yönelik bir dizaynla yeniden yerleştirin. 

2016 dekorasyon trendleri

Samimiyetin ve sıcaklığın modern ve zarif dokunuşlarla yaşam alanlarına hakim olacağı 2016 yılının örnek dekorasyonlarında sık sık göreceğimiz bir başka alan ise evlerin içinde yaratılan güneşlenme alanları olacak. Evinizin en güneş alan bölgesinde küçük bir oturma alanı oluşturarak siz de bu konforlu trendin tadını çıkarabilirsiniz. 

2016 dekorasyon trendleri
Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog