YAŞAM - HABER

Buse Terim'le Instagram'dan soru-cevap

Geçtiğimiz günlerde Instagram üzerinden sizden gelen soruları yanıtlamıştım. Hikayeler üzerinden bu anı kaçırdıysanız buradan istediğiniz yanıtlara ulaşabilirsiniz.

profil
Buse Terim
16.02.2018
Buse Terim'le Instagram'dan soru-cevap

Naz’ın doğum tarihi belli mi?

Henüz belli değil ama kısmetse Nisan’da olacak. Babası da Nisan doğumlu, inşallah aynı gün olmaz. :)

YouTube’a geri dönecek misiniz?

YouTube benim için çok özenli vakit ayırmak istediği bir mecra. Şu anda var olan işlerimiz yeteri kadar emek ve vakit alıyor. Bu sebeple YouTuba’a maalesef zaman ayıramıyorum Çekmiş olmak için de video çekmek istemiyorum. O yüzden bir süre daha olmayacağım.

Eşinizle kaç yıl önce evlendiniz? Nil kaç sene sonra doğdu?

Eşimle 2008 Haziran ayında tanıştık. Bu sene tanışalı tam 10 sene olacak. 2014’te evlendik, 2016’da ilk kızımın Nil doğdu.

Burcunuz nedir?

Aslan burcuyum.

Cildiniz ışıl ışıl. Düzenli olarak kullandığınız tonik ya da maske var mı? Varsa neleri kullanıyorsunuz?

Her gece yatmadan sürdüğüm bir gece yağı ve göz altı kremim var. Günlük kullandığım nemlendiricim var. Bunlar harici cildime herhangi bir şey kullanmıyorum. Cildiyle oynamayı seven ve çok fazla ürün kullanan biri değilim.

Hamileliğinizin kaçıncı haftasındasınız ve şu ana kadar kaç kilo aldınız?

Şu anda 28. Haftadayım. İlk kızımı doğurduktan sonra aldığım kiloyu veremeden yeniden hamile kaldım. Şu ana kadar toplamda 4 kilo aldım. Sanırım ikincilerde daha az kilo alınıyor.

Nil’e uyku eğitimi verdiniz mi?

Evet verdik. Uyku eğitimi kavramına karşı olanlar olduğunu biliyorum ancak bizlerin yanlış alışkanlıklarla çocuklara sağlıklı uyku uyumayı öğretemediğimizi düşünüyorum. Bunu da ancak bu işi bilen biri düzeltebilir. Ben en azında öyle yaptım. Aldığım sonuçtan da mutluyum.

Kendi işinizi kuralı kaç yıl oldu?

Blog yazmaya başlayalı 7 sene oldu. Kendi şirketimi kuralı ise 5 sene… Baby on the go ve shop.buseterim.com.tr ise henüz 1 senelik iki yeni bebek :)

Kızınıza nasıl yemek yemeyi öğrettiniz? BLW yöntemiyle mi besliyorsunuz?

Evet, 8. aydan itibaren BLW yöntemini uyguladık. Ben olabildiğince her şeyi kendi öğrensin istiyorum. Yemek de bu isteğimin bir parçası. Açıkçası çok mutlu oldum bu yöntemi uyguladığıma. Bizim gibi kocaman bir birey gibi yemek yiyor şimdi. Yemek ve uyku konusunda kitap yazabilecek düzeye geldim artık. :)

Yoğun bir iş temponuz var. Bu tempoda kızınıza, eşinize ve ailenize vakit ayıramadığınız durumlar oluyor mu?

Özellikle şu an hamileyken çok zorlandığım günler oluyor. Çünkü dinlenmek istiyorum. Ama bu söylediğiniz tempoda pek mümkün olmuyor. Günümü hepsine ayrı ayrı vakit ayıracak şekilde planlıyorum. Kızım, eşim ve ailem önceliğim tabii…

Markanız için başka planlarınız var mı? Daha fazla ürün gelecek mi?

Evet, shop. buseterim.com.tr'ye yeni ürünler eklemeye devam edeceğiz. Çok yakında Baby on the Go’lar ABD’de satışa çıkacak. Bunun için heyecanlıyız. Tüm bu markalar için tabii ki yeni projeler üretmeye de devam edeceğiz.

Saçınız için nasıl bir bakım yapıyorsunuz?

Hiçbir bakım yapmıyorum. Arada sırada uçlarını aldırıp kestiriyorum o kadar.

Hangi üniversite, hangi bölüm mezunusunuz?

Fashion Institue of Technology New York Üniversitesi’nde Moda Pazarlama ve Satın Alma bölümünden mezun oldum.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog