YAŞAM - HABER

Mutluluğun formülü var mıdır?

Bu yaz kendinize “Yeni bir hayat kurmak istiyorum. Her şeye baştan başlamaya ve eski hatalarımı bir daha yapmamaya söz verdim. 5 formülle bunu başarabilir miyim?” diye soruyorsanız, neden olmasın diyebilirim. Peki nedir bunun sırrı? Özge Vural sizler için yazdı.

Mutluluğun formülü var mıdır?

Eğer kusursuz olmaya çalışırsanız, başkaları için yaşamaya başlarsınız. Rol yapmak, şirin olmaya çalışmak ve başkalarına hoş görünmek için kendinizden ödün vermeye başladıysanız mutlu olma şansınız neredeyse yok. Bırakın insanlar sizi böyle sevsin. Siz kendinizi olduğunuz gibi sevin.

Mutluluğun formülü var mıdır?

Çok sevdiğim bir söz var. “İzden yürümektense, iz açmayı denemelisin” der. Böylelikle, asla kimseyi taklit etmeyerek karakterinizin özünü koruyabilirsiniz. Hepimiz insanız, hepimiz zaman zaman olaylar karşısında kendimizi yetersiz hissedebiliriz. Doğru olan, eksik gördüğünüz unsurların üstünü kapatmaya çalışmamak. Gerçeklerle yüzleşmeye kararlı olun.

Mutluluğun formülü var mıdır?

Her insanın hikayesi, alışkanlıkları vardır. Çok sevdiği bir aşkı, vazgeçemediği bir köpeği, her sabah gazetesini aynı yerden aldığı bir bakkalı. Peki tanımadığımız insanlar da bazen hikayemizin parçası olamazlar mı? Yalnızca bir gün, her sabah siz işe giderken yürüyüşe çıkmış birisine veya vapurda yanınıza oturan bir kişiye kaç kere günaydın dediğinize, size yol veren birisine kaç defa samimiyetle teşekkür ettiğinize, hiç tanımadığınız ve belki de bir daha asla görmeyeceğiniz birisine hapşırdığında çok yaşa dediğinize bakın. Bu arada unutmadan paylaşmalıyım ki bazen cevap alamayacaksınız. Siz asla vazgeçmeyin.

Mutluluğun formülü var mıdır?

Şu anda size sorsam, bu hayattaki en değerli şey nedir diye? Eminim birçoğunuz ya ailenizi ya çocuğunuzu ya da hayatınızın aşkını yazarsınız. İşte onlar içinde, en değerli olan sizsiniz. Kendinizin farkına varın. Yapmak istedikten sonra, başaramayacağınız hiçbir şey yok. Hayattaki en değerli şey, sizsiniz. Belki de hayran olduğunuz kişilerdeki özelliklerin fazlası sizde var.

Mutluluğun formülü var mıdır?

Beni ne kadar seviyorsun gibi soruların cevabı keşke 1 ile 10 aralığında olsa, ama böyle bir şey yok. Siz hep sonsuz sevin ve sevginizi paylaşın. 

Mutluluğun formülü var mıdır?
Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog