YAŞAM - HABER

Tasarıma dair her şey Tomtom Sokak'ta

Ekim ayının en merakla beklenen sanat etkinliklerinden “Tasarım Tomtom Sokakta” dün Beyoğlu’nun en şirin ve sıcak yerlerinden Tomtom Sokak’ta kapılarını açtı.

profil
BT Ekip
21.10.2016
Tasarıma dair her şey Tomtom Sokak'ta

Mahallede binalardan, otoparklara, dükkanlardan, sokaklarına kadar hemen hemen yer yerinde el emeği ile hazırlanmış birbirinden farklı ve güzel eseri bulmak mümkün. Belki uzun süredir tanıdığınız belki de hiç tanımadığınız pek çok sanatçı hem eserleri hem de standları ile sizleri bekliyor. 

100’ün üstünde tasarımcının tasarladığı “Tasarım Tomtom Sokakta”da; Tomtom Mahallesi’nin yaratıcı havasını güçlendirmek, yeni bir soluk getirmek amacıyla Tomtom Gardens Projesi yaratıcılarından Hakan Kodal, Modacı Bahar Korçan, birçok organizasyona imza atmış Key Danışmanlık sahibi Serra Arıkök ve uzun yıllar tasarım ve pazarlama yöneticiliği yapmış, mahallenin yaratıcı mağazalarından Manner İstanbul’un sahibi Ayşegül Temel inisiyatifinde kuruldu.

20-23 Ekim tarihleri arasında devam edecek bu etkinlik tam bir festival havası şeklinde organize edilmiş. Elinize taze bir meyve suyu ve atıştırmalıklarınızı alıp, alandaki standları gezip hem alışveriş yapabilir hem de keyifli bir şekilde tasarımcılarla tanışıp sohbet edebilirsiniz.

“Tasarım Tomtom Sokakta” sanat festivalinin Yaratıcı Direktörü olarak Bahar Korçan, evrende var olmuş her parçanın birbiri ile olan iletişimi sonucu, herkesin bütünü oluşturan elemanlar olduğundan hareket ederek hazırladığı bir tasarımla ziyaretçiler ile buluşuyor. Etkinliğin belki de en ilginç yanı olan, ipler ile hazırlanan ve tüm sokağa yayılacak enstalasyon, Bahar Korçan’ın bu fikrinden yola çıkarak hazırlanmış ve herkesin birbirine bağlı olduğunu hatırlatıyor.  Bu yıl ilki düzenlenen Tasarım Tomtom Sokakta önümüzdeki yıllarda da devam etmeyi hedefliyor! Eğer bu hafta sonuna bir etkinlik planınız yoksa Beyoğlu’da keyifli bir yürüyüş ardından yeni sanat mahallesini ziyaret etmeyi unutmayın.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog