YAŞAM - KEŞİF

Mahallede bir frankofon: İmalathane 34

Moda’da küçücük bir dükkan düşünün, önünde sevimli bir masa ve kapısını açtığınız an etrafa yayılan mis gibi sıcacık ekmek kokusu…

Mahallede bir frankofon: İmalathane 34
İşte birbirinden taze tatlı ve tuzlu seçenekleriyle, mahallenin frankofon pastahene ve fırını İmalathane 34.

Cemre Siyahi ve ortağı Günce Güneş İmalathane 34'ün arkasındaki iki isim. Veteriner hekim olan Cemre Siyahi, bir süre çalıştıktan sonra mutfağa olan merakının ağır basmasıyla kendini Mutfak Sanatları Akademisi’nde pastacılık ve ekmek eğitimi alırken buluyor. Baylan, Mama Shelter, The Doors Akademi gibi prestijli mutfaklarda deneyim kazandıktan sonra Mutfak Sanatları Akademisi’nde eğitmenlik yapmaya başlıyor. Yaptığı birbirinden leziz tatları daha çok kişiyle buluşturabilmek için ortağıyla beraber İmalathane 34’ü açıyor.

Ekmekten kurabiyeye, makarondan muhallebiye, birçok tatlı ve tuzlu ürün, katkı maddesi kullanılmadan tazecik yapılıyor. Özellikle beslenmesine daha çok dikkat edenlerin dikkatini çekecek bu mekanda kesinlikle margarin kullanılmıyor. Ekmek konusunda hızla bir bilinçlenme söz konusu olduğu son yıllarda, doğal unlardan yapılan katkısız ekmek arayanlar için de çok doğru bir adres.Her gün saat 13.00’de tam buğdaylı ve çavdar unlu taze köy ekmeği çıkıyor. Hafta sonları ise bu iki çeşide, cevizli, kuru domatesli gibi spesiyaller ekleniyor.

Yine tatlılarda kullanılan vanilya aromasının temeli olan vanilya özütü tamamen doğal yollarla burada hazırlanıyor ve küçük şişelerde satışa ayrılıyor. Sezonluk meyvelerden yapılan reçellerin de mevcut olduğu İmalathane 34’de bu aralar; nar, ayva ve portakal reçelleri mevcut. Tam olarak bir kahveci olmayan bu mekanın konseptinde samimilik ön planda tutulmuş, çayınızı veya filtre kahvenizi alıp sıcacık çıkan ürünlerle bir öğünü geçirebilirsiniz. Sipariş üzerine, nişan pastalarından ev misafirliği için keklere her şeyin yapıldığı butik ve artisan kafede yaza doğru, smoothie gibi farklı alternatifler de sizleri bekliyor olacak.

Buranın spesiyallerinden olan makaronları ve pişirilmiş krema, özel bir kurabiye ile yapılan çilekli magnoliayı mutlaka denemenizi öneririm.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog