YAŞAM - YEME - İÇME

Balık köftesi nasıl yapılır?

Balık köftesi balık sevmeyen çocuklar için annelerin kurtarıcı tarifi… Ceren Soysal Demirel okuyucularımız için ipuçları paylaştı.

profil
BT Ekip
1.03.2019
Balık köftesi nasıl yapılır?

Bazı çocuklara hangi balığı verirsek verelim yemiyorlar ama önlerine köfte koyunca akan sular duruyor. İşte bu durumlar için kurtarıcı bir tarifim var: balık köftesi. Yapımı normal köfteden pek de farklı değil.

 

Malzemeler:

  • 1 levrek fileto
  • 1 çay bardağı galeta unu (aida çay bardağı)
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • Maydanoz
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Tuz, karabiber

 

Pişirmek için;

Bir miktar mısır unu.

 

Yapılışı :

Levrek filetoyu yıkayıp bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su koyup 10 dakika kadar haşlayın.

Balığın piştiğini beyaz renge dönüşünden anlayabilirsiniz.

Balıkları süzüp, küçük parçalara didikleyin. Bu sırada kılçık kontrolü de yapmış olursunuz.

Üzerine kalan tüm malzemeyi ekleyin ve yoğurun.

Köfte harcını ceviz büyüklüğünde yuvarlak toplar halinde hazır edin.

Top köfteleri mısır ununa hafif unlayıp 180° C’de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

NOT: Dilerseniz yassı köfte şekli verip, mısır unu sürmeden, azıcık zeytinyağıyla yapışmaz tavada da pişirebilirsiniz.

 

Önceki ve Sonraki
Haberler