YAŞAM - YEME - İÇME Krem peynirli tavuk tarifi Fırında tavuk bilinen en pratik tariflerden... İzem Armağan bu tarifi krem peynirle bambaşka bir lezzete dönüştürdü ve okuyucularımızla paylaştı.
profil
İzem Armağan
03.04.2019
Krem peynirli tavuk tarifi

Malzemeler

  • 1 adet tavuk ( parçalarına ayrılmış )
  • 1 adet limon 
  • 1 adet doğranmış soğan
  • 3-4 diş rendelenmiş sarımsak 
  • 150 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 dal defne yaprağı
  • 1 paket ( 75 gram ) krem peyniri 
  • 1 paket sıvı krema 
  • 2 demet taze kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz, karabiber

 

Hazırlanışı 


1.Tavukları tavada renkleri dönene kadar pişirin ve kenara alın. Aynı tava içerisinde soğanları karamelize olana kadar kavurun. Sarımsakları ilave edip kavurma işlemine devam edin.  


2. 2 adet yumurta sarısı ile kremanın yarısını karıştırın. Kalan kremayı tencerenin içerisine ilave edip birkaç dakika bu şekilde kısık ateşte pişirin.  Krem peyniri ve yumurta karışımını da tencereye ilave edin. 


3.Taze kekik ve toz biberi de ilave edip 3-4 dakika bu şekilde pişirin. Son olarak tereyağını ekleyip güzel ve kremamsı bir kıvam alınca kenara alın. 


4.Tavukları fırın kabınızın içerisine yerleştirip üzerine 2-3 dilim limon ve defne yaprağını ilave edin. Hazırladığınız tavukların üzerine kremalı karışımı ilave edin.


5. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20 dk kadar pişirin.

 

Afiyet Olsun !
 

Önceki ve Sonraki
Haberler