YAŞAM - YEME - İÇME Kruton nasıl yapılır? Kruton, tazeliğini kaybetmiş ekmeklerle kolayca yapabileceğiniz bir tarif. Ceren Demirel kıtır kıtır krutonlara lezzet katan ipuçları paylaştı.
profil
BT Ekip
22.03.2019
Kruton nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • 4-5 dilim bayatlamış ekmek
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak püresi (sarımsak tozu da olur)
  • Tuz, kekik

 

Yapılışı :

  • Ekmekleri küçük küpler halinde kesin.
  • Zeytinyağı, sarımsak ve tuz-kekikle bir kabın içinde güzelce karıştırın.
  • 180 °C ısıtılmış fırında 10 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.


Not: Zerdeçal, kırmızı biber, biberiye gibi farklı baharatlarla da damak tadınıza göre çeşitlendirebilirsiniz.
 

Önceki ve Sonraki
Haberler