YAŞAM - YEME - İÇME

Muhteşem ikili: Altı brownie üstü kek

Damy's Kitchen bu hafta iki farklı lezzetten oluşan muhteşem bir tatlı hazırladı. Hem brownie hem tereyağlı kek, daha ne olsun!

profil
Damla Şeftalicioğlu
26.08.2017
Muhteşem ikili: Altı brownie üstü kek

İsmi her şeyi anlatıyor aslında… Brownie katmanının üzerinde tereyağlı kek. İnanılmaz bir lezzet çıktı ortaya! Evi mis tereyağ kokusu sardı, damaklarda brownienin o ıslak dokusu kaldı!

Brownie katmanı için malzemeler

140 gr bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)

50 gr (1/4 su bardağı) tereyağ

50 gr (1/4 su bardağı) esmer şeker

1 adet yumurta

35 gr (1/4 su bardağı) un

Yapılışı

• Baton kalıbınızın içini güzelce yumuşamış tereyağ veya margarinle yağlayın ve kenarlarından hafif taşacak şekilde yağlı kağıt kesip serin. 

• Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.

• Tereyağını çikolata parçalarıyla birlikte ısıya dayanıklı bir kalıba koyup, mikrodalgada 10 saniyede bir çıkartıp kaşıkla karıştıracak şekilde eritin. (Bu işlemi benmari usulü de yapabilirsiniz) 

• Eriyince içine esmer şekeri ekleyip karıştırın. 

• En son yumurta ve unu da koyun ve hafif çırpma teli ile karıştırdıktan sonra kalıba döküp üzerini düzleyin. Ve fırına koyun 15 dakika pişirin. 

• Bu esnada kekimizin harcını hazırlıyoruz.

Tereyağlı Kek için malzemeler

120 gr (1/2 su bardağı) tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)

100 gr (1/2 su bardağı) toz şeker

2 adet yumurta

120 gr (1 su bardağı) un

2 gr (1/4 tatlı kaşığı) kabartma tozu

50 ml (3 buçuk yemek kaşığı) süt

1 tatlı kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)

Yapılışı

• Bir çırpma kabında tereyağını şekerle birlikte rengi açılıp kabarana kadar çırpın. 

• Birer birer olacak şekilde yumurtaları ekleyin ve her eklemeden sonra güzelce çırpın. 

• En son unu, vanilyayı ve sütü de ekleyip sadece karışana kadar çırptıktan sonra fırından çıkardığımız sıcak browni harcının üzerine güzelce döküp yayıyoruz. 

• Üzerini düzledikten sonra fırına geri koyuyoruz ve yaklaşık 1 saat (ortasına kürdan batırınca kuru çıkana kadar) pişiriyoruz. 

• Ilınınca dilimleyip henüz sıcakken sütle tüketebilirsiniz. 

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog