YAŞAM - YEME - İÇME

Pratik ve lezzetli bir iftar menüsü

Kalabalık iftar sofraları için hem sağlıklı hem de lezzetli bir iftar menüsü; domates çorbası, Elbasan Tava, peynirli kabak dolması ve sakızlı muhallebi! İdil Yazar okuyucularımız için paylaştı.

profil
İdil Yazar
8.05.2019
Pratik ve lezzetli bir iftar menüsü

Malzemeler
•    Yarım kilo domates, 
•    1 bardak sebze suyu, 
•    2 dilim tost ekmeği,
•    1 dilim eski kaşar, 
•    5-6 arpacık soğan, 
•    2 diş sarımsak,
•    2 dal taze kekik,
•    Tuz ve karabiber
•    Zeytinyağı 


Nasıl Yapılır?
•    İlk olarak domatesleri fırında kurutmak için; yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin ve üzerine zeytinyağı gezdirin. 
•    Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin ve ortalama 30 dakika pişirin. 
•    Bu sırada tost ekmeklerini doğrayın ve üzerine tuz, karabiber serpin ve zeytinyağı gezdirip onları da fırına verin. 
•    Bir tavada sarımsak ve soğanları zeytinyağında soteleyin. 
•    Fırında kurutulmuş domatesleri de içerisine ekleyin ve biraz daha soteleyin. 
•    Ardından tuz ve karabiber serpin ve sebze suyunu da ilave edip 15 dakika pişmeye bırakın. 
•    Piştikten sonra çorbayı blender’dan geçirip süzün. 
•    Üzerine kaşar serpin ve kurutulmuş ekmekler ile birlikte servis edin. 

 


Malzemeler
•    800 gram kuzu eti (kuzu kol tavsiye edilir), 
•    2 bardak su, 
•    ¼ bardak un, 
•    3 çorba kaşığı tereyağı, 
•    ¼ bardak sıvıyağ,
•    10 adet arpacık soğan, 
•    3 adet yumurta,
•    2 bardak süzme yoğurt,
•    Tuz ve karabiber


Nasıl Yapılır?
•    Tavayı ocağa alın ve altını açın. 
•    Sıvıyağı tavaya alın ve ısıtın.
•    Yağ ısınınca kuzu etlerini tavaya alın ve her iki tarafını da mühürleyin. 
•    Ardından arpacık soğanları ve daha sonra suyunu da ilave edin. 
•    Tavadaki malzemeleri bir fırın kabına aktarın. 
•    Bir kasede unu, yumurtaları ve yoğurdu birleştirip güzelce harmanlayarak çırpın. 
•    Etin suyundan 1.5 bardak alın ve sosun içerisine yavaş yavaş dahil edin. 
•    Sosu etlerin üzerine gezdirin ve fırın kabını önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. 
•    Ortalama 15 dakika, etler güzelce yumuşayana kadar pişirin. 

 


Malzemeler
•    100 gram lor peyniri,
•    2- 3 çorba kaşığı kaşar (rendelenmiş), 
•    Dereotu,
•    6 adet Girit kabağı, 
•    100 gram beyaz peynir,
•    Zeytinyağı


Nasıl Yapılır?
•    Girit kabaklarının içini hafifçe oyun. 
•    Bir tencerede az su ile birlikte yaklaşık 10 dakika hafifçe yumuşayana kadar haşlayın. 
•    Bu sırada peynirleri bir kaba alın ve kıyılmış dereotunu da ilave edip güzelce karıştırın. 
•    Kabakları tencereden alın ve içlerini peynirli harç ile doldurun. 
•    Kabakları bir fırın tepsisine dizin. 
•   Üzerlerine zeytinyağı gezdirin ve kapaklarını kapatıp önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verin. 
•    Yaklaşık 15 dakika pişirin ve ılıdıktan sonra servis edin. 

 


Malzemeler
•    1 litre süt,
•    1 çay kaşığı tereyağı, 
•    1 bardaktan 2 parmak az şeker,
•    Altı için çıtır kadayıf,
•    Üzeri için Antep fıstığı, 
•    1 çay kaşığı sakız,
•    1 bardak un 

Nasıl Yapılır?
•    Tencereyi ocağa alın ve altını açın. 
•    Un ve şekeri tencereye aldıktan sonra sütünü de ilave edin ve sürekli karıştırarak pişirin. 
•    Muhallebi kıvamına gelince sakızı da ilave edin ve altını kısık 2 dakika daha pişmeye bırakın. 
•    Altını kapattıktan sonra tereyağını da ilave edin ve biraz daha çırpın. 
•    Kuplara önce çıtır kadayıfları, üzerine muhallebiyi ve son olarak da Antep fıstıklarını serperek servis edin. 

 


Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog