YAŞAM - EV

Yeni başlayanlar için evde çiçek bakımı

Yeşil hepimizin ihtiyacı! Daha önceki yazımda; yeşilin rahatlatıcı etkisinden, doğanın rengi olduğundan, iç mekanlarda sıkça kullanılmasının olumlu sonuçlarından bahsetmiştim. Şimdi de iç mekanda gerçek yeşillerin, yani bitkilerin kullanımından bahsedeceğim. İç mekanda hangi tür bitkileri tercih etmeliyiz? Bakımını nasıl yapmalıyız?

profil
Serra Özbay
19.05.2016
Yeni başlayanlar için evde çiçek bakımı

Eğer sıkça seyahat ediyor, bitkinize yeterince ilgi göstereceğinizden emin olamıyorsanız;  kolayca yetiştirilebilen sukulentleri deneyebilirsiniz. Kaktüs familyasından olan ve birçok çeşidi bulunan sukulentler, su tutma becerisi sayesinde uzun süre susuz yaşayabiliyor.Bilindiği üzere radyasyonu toplama özelliği de bulunan sukulentleri farklı materyellerden yapılmış saksılara dikmeyi ve hepsini birarada konumlandırmayı deneyin. Unutmayın! Sukulentler direk güneşe maruz kalmaktan hoşlanmaz. Kış koşullarında 20-30 günde bir kez, yaz koşullarında ise 10 günde bir kez sulanması yeterli olacaktır.

Yeni başlayanlar için evde çiçek bakımı

İç mekan bitkilerini üç kategoride inceleyecek olursak; çiçekli bitkiler, yapraklı bitkiler ve etli gövdeliler -yani az önce bahsettiğimiz kaktüsler- olarak ele alabiliriz. Yapraklı bitkiler ise orman havasını evimize getirecek en iyi seçenek olacaktır. Uzun gövdeli, ebatlı bitkileri tercih edin. Satın aldığınız yerden bitkinin cinsi, bakımı, nemliliği, ışık sevip sevmediği gibi konularda mutlaka bilgi alın. Yapraklı bitkilerin bakımı ile ilgili genelleme yapmak doğru olmayacağından, iç mekan koşullarınıza en çok uygun bitkiyi seçmek için araştırmanız ve bir bilirkişiye danışmanız doğru olacaktır. Geniş saksılı küçük ağacınızın saksısına yılbaşı ışıkları sarmayı deneyin.

Yeni başlayanlar için evde çiçek bakımı

Orkidelerimizin  açtığı o dönemler.. Dokunmaya kıyamadığız, gözümüz gibi baktığımız ama mutluluğumuzun çok  uzun sürmesine müsade etmeyen narin çiçeklilerden bahsediyoruz. Eğer genelleyecek olursak, çiçekli bitkiler için verilen su miktarı fazla ve ya eksik olamamalı (ölçekli bir kapta düzenli olarak eşit miktarda sulanmalıdırlar), direkt ışık almamalı fakat gün ışığı görmelidir. Yani kibar, kırılgan çiçekliler aynı zamanda yetiştirmesi en zahmetli olanlardır. Çiçeğin açması sizin emeklerinizin sonucudur. Aslında her zaman çiçekleri olsa belki de bu kadar kıymetli olmazdı. Hayatta böyle değil mi? Emek verip karşılığını görmekten daha güzeli var mı? Siz siz olun, sabırlı olun, emek verin. Emek verdiğiniz her şeyin karşılığını fazlasıyla almanız dileğiyle, çiçekleriniz hiç solmasın!

Yeni başlayanlar için evde çiçek bakımı
Önceki ve Sonraki
Haberler