İçerdiği kefir bu tarifin sihirli malzemesi, pamuksu dokusunu ona borçlu. Bulamazsanız yerine ayran da kullanabilirsiniz. Kabartma tozu ve karbonat ile bir araya geldiğinde ise mükemmel bir kabarma sağlıyor. Ben pişirdiğim keklerin içine de kefir mutlaka ekliyorum ve pamuksu kekler elde ediyorum. Pancake öyle bir tat ki, kahvaltı dışında ayrıca pasta kreması hazırlanarak aralarına sürülebilir ve üzerine sosuyla, bir adet de mumuyla harika bir doğumgünü pastası haline de getirilebilir! Veya romantik bir günün sabahında kalpli kalıplarla kesilerek sevgiliye tatlı bir sunum yapılabilir. Kusursuz pişmiş, ağızda dağılan bir pancake'e kimse karşı koyamaz.
Malzemeler
Yapılışı:
- Fırınınızı 100 derecede ısıtın. Yaptığınız pancakeleri fırına koyarak hem sıcaklıklarını hem kıvamlarını korumalarını sağlayacaksınız bu şekilde.
- Kuru malzemeleri bir kapta harmanlayın.
- Başka bir kapta ise süt, kefir, tereyağ, yumurta sarısını çırpma teli ile karıştırın.
- Kuru malzemeleri ıslaklara ekleyerek tahta kaşıkla sadece karışana kadar karıştırın.
- Yumurta beyazını da ekleyip hafifçe karıştırdıktan sonra 5 dk dinlendirin.
- Teflon tavanızı ısıtın. Yarım çay kaşığı sıvıyağ döküp yayın ve hamurunuzu kepçe yardımıyla dökün. Baloncuklar çıkmaya başladığında spatula ile diğer tarafını çevirin. Ve fırına aktarın.
- Hepsi bittikten sonra çıkarıp dilediğiniz gibi meyveli, soslu tüketebilirsiniz.