YAŞAM - YEME - İÇME Bagel nasıl yapılır? Amerikan simidi olarak da anılan Bagel hamur işi sevenler için farklı bir alternatif. Ünlü şef İdil Yazar Bagel yapmanın püf noktalarını anlattı.
profil
İdil Yazar
01.04.2019
Bagel nasıl yapılır?

Kahvaltı sofralarınızda simide yer vermeyi seviyorsanız, bu nefis bagel lezzetinden de hoşlanacağınızı söyleyebilirim. Piştikten sonra, ortasını açıp içini dilediğiniz gibi lezzetlendirebilirsiniz. Biz bu tarifte; krem peynir, somon füme, yeşil soğan ve kapari ile servis edeceğiz. Siz, damak zevkinize göre farklı malzemeler ile önerdiğim başka tarifler de hazırlayabilirsiniz. 


Yapması son derece kolay, yumuşacık ve evde hazırladığınız için oldukça ekonomik ve misafir sofraları için farklı bir hamur işi alternatifi olan bagel’in nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, ihtiyacınız olan malzemelere göz atarak başlayalım… 

 

Malzemeler

  • 500 gram un,
  • 330 mililitre ılık su,
  • 1 tatlı kaşığı toz maya,
  • Tuz,
  • 1,5 yemek kaşığı bal,
  • 2 su bardağı su,
  • 3 yemek kaşığı pekmez,
  • Haşhaş

 

Püf Noktası:


Bagelleri pekmezli sudan çıkardıktan sonra, pişme işleminin durması için buzlu suya atıp birkaç saniye de bu suda bekletmenizi öneririm.

 

Nasıl Yapılır:

•    Unu büyük bir kasenin içerisine alın.
•    Ardından toz mayayı unun içine ekleyin ve biraz tuz serpin.
•    Hamuru oluşturmak için; un, maya ve tuz karışımını mikserin içerisine alın.
•    Elinizle ortasını hafifçe açıp içerisine suyu ve balı ilave edin.
•    Daha sonra mikseri çalıştırın ve güzel bir hamur elde edene kadar çırpın.
•    Hamur oluştuktan sonra, 5-6 dakika daha güzelce yoğurun.
•    Yumuşak ve elinize hafifçe yapışan bir hamur elde etmelisiniz.
•    Tezgahın üzerini hafifçe unlayın ve hamuru tezgahın üzerine alın.
•    Elinize biraz daha un alın ve hamuru elinizle hafifçe açıp silindir haline getirin.
•    Hamuru 8 eşit parçaya bölün.
•    Hamurlara elinizle şekil verin ve 30-40 dakika mayalanmaya bırakın.
•    Mayalandıktan sonra iki katına çıkacaktır.
•    Hamurları tezgahın üzerine alın ve ortasından parmağınızla delip, ortasından girip hafifçe çevirerek açın.
•    Bu haliyle 30-40 dakika daha mayalanmaya bırakın.
•    Pekmezi bir tencereye alın. İçerisine suyu da ekleyin ve karışımı kaynamaya bırakın.
•    Su kaynama noktasına gelince, bagel’leri suyun içine atıp 15 saniye suyun içinde bırakın.
•    Hamurları bir kevgir yardımıyla alın ve buzlu suyun içine bırakın.
•    Kevgirle tekrar buzlu sudan alın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
•    Son adım olarak, bagel’lerin üzerine haşhaş serpin.
•    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 18-20 dakika pişirin.
•    Fırından çıktıktan sonra, bagel ekmekleri sade olarak servis edebilirsiniz.
•    Dilerseniz; bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kestikten sonra, arasına önce krem peyniri  sürüp, birkaç dilim füme somon ve biraz da yeşil soğan ve kapari serperek de servis edebilirsiniz.


 Afiyet olsun.

Önceki ve Sonraki
Haberler