EĞLENCE - KÜLTÜR SANAT

‘Frida Kahlo’nun Günlükleri’ 8 Mart’ta tüm kadınlara ücretsiz

Ünlü ressam Frida Kahlo’nun hayatına yakından bakma imkanı sunan ve AKM’de ziyaretçilerini ağırlayan ‘Frida Kahlo’nun Günlükleri’ sergisi, Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak 8 Mart’ta tüm kadınlar tarafından ücretsiz gezilebilecek

profil
BT Ekip
7.03.2025
‘Frida Kahlo’nun Günlükleri’ 8 Mart’ta tüm kadınlara ücretsiz

Özgün otoportreleri, çektiği acılar, acı karşısındaki cesareti, tutkulu aşkı, sıra dışı yaşamı ve sanatıyla 20. yüzyılın en önemli ressamlarından Frida Kahlo’nun kişisel günlüklerinden esinlenerek hazırlanan dünyadaki ilk sergi ‘Frida Kahlo’nun Günlükleri’, Dünya Kadınlar Günü kapsamında 8 Mart’ta tüm kadınlara ücretsiz olacak. 

Türkiye Kültür Yolu Festivali’nde iki ayda 75 bin kişinin ziyaret ettiği Frida Kahlo’nun Günlükleri sergisi yoğun ilgi üzerine Atatürk Kültür Merkezi’nde yeniden kapılarını açmıştı. 

Proje yönetmenliğini Cengiz Ayyıldız ve Koray Özdemir, eş küratörlüğünü Ayşe Demirci ve Dilay Duman’ın yaptığı, fiziksel ve dijitalin bir kombinasyonu olan ‘phygital’ sergi; Kahlo’nun içsel dünyasına ve sanatsal yolculuğuna derin bir bakış açısı sunuyor. Yapay zeka destekli kişiselleştirilmiş interaktif deneyim alanlarından dijital enstalasyonlara kadar birçok yeni nesil teknolojinin kullanıldığı sergi, ölümünden 70 yıl sonra bile ikonik bir figür olarak ışıldayan Frida Kahlo’nun evrenine dokunma imkanı sağlıyor. 

Frida Kahlo’nun aşkı Diego Rivera, ilham kaynağı olarak sanatındaki duygusal fırtınalara yön verirken, sergi bu derin ilişkinin izlerini de gözler önüne seriyor. Frida Kahlo’nun günlüklerinde yer alan düşünceler, duygular ve ilham kaynaklarıyla doğrudan bir etkileşim kurma fırsatı sunan sergi, ziyaretçilere unutamayacakları benzersiz bir deneyim vadediyor. Tutkunun, acının ve sanatın derin izlerini keşfetme fırsatı sunan Frida Kahlo’nun Günlükleri, 23 Mart’a kadar AKM’de görülebilir. 

Önceki ve Sonraki
Haberler