Bereket kimde? Ayşe Tolga’nın yeni kitabı Bereket Sende, bereket ve bolluk bilincinin tamamen frekansınızla ilgili olduğunu söylüyor ve yaşamın her alanında bolluğa kavuşabilmenin sırlarını paylaşıyor.
Birçok önde gelen ulusal ve uluslararası tıbbi kuruluşa ahlak ve insan hakları konularında danışmanlık yapan Dr. Julian Sheather, yeni kitabı Tıp Bizim İçin Hala Yararlı mı?’da güncel tıp uygulamalarının yeterliliğini tartışmaya açıyor. Sheather, pek çok ülkenin sağlık harcamalarına dikkat çekerek hükümetlerin ve özellikle sağlık-ilaç firmalarının ekonomik baskınlığının amacını sorguluyor. Sağlık uygulamalarında toplumsal eşitsizlik, dünyadaki adaletsizlik, ilaç bağımlılığı gibi sorunlar kitabın ana temaları arasında yer alıyor.
İnsan Hakları, dünya savaşının sarstığı toplumlarda köklü bir değişime ihtiyaç olduğu inancıyla yazılmış ve sonra Birleşmiş Milletler'in kurucu metinlerinden biri olmuştu. Kendine Ait Bir Oda ise dünyada eli kalem tutan her kadına bir özgürlük reçetesi sunmuştu. Virginia Woolf'un ve H.G. Wells'in kadının kültür dünyasındaki yerini ve evrensel insan haklarının temelini tartıştıran bu iki başyapıtını tekrar okumak için sanki iyi bir zaman!
Seyahat yazarı Melih Uslu, Türkiye’nin batısındaki en iyi 22 rotayı edebi bir tatta anlatmakla kalmıyor, yolda olmanın felsefesini de yapıyor. Uslu, İğneada’dan Pamukkale’ye Arabayla Anadolu kitabında bize büyüleyici yol hikayeleri anlatırken kimi zaman edebiyattan ilham alıyor kimi zaman da şair Birhan Keskin’e memleketi Kırklareli’ni soruyor. Kitabın sonundaki Türkiye’de karavan kampçılığının en iyi adresleri bölümüyle de güzel bir hizmet sunmuş oluyor.
Daha önce film uyarlaması da yapılan Profesör ve Hizmetçi kitabıyla tanınan ödüllü Japon yazar Yoko Ogawa’nın Türkçe’ye çevrilen ikinci kitabı Hafıza Polisi, Uzak Doğu edebiyatından dikkat çekici bir distopik roman… Her şeyin aniden yok olmaya başladığı bir adanın halkı üzerinden, ancak hatırlamakta direnenlerin gerçekten hayatta kalabileceği gerçeğini gözler önüne seren kitap, dokunaklı ve sarsıcı bir öykünün içinde çok güçlü bir sistem eleştirisi de sunuyor.
Mesleki tecrübelerinden yola çıkarak yazdığı kitapları ve bu kitapların pek çoğunun diziye çekilmesi ile son yıllarda gündemden düşmeyen Psikiyatr Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun, en beğenilen kitaplarından biri olan ve hüzünlü bir hayat hikayesini anlattığı Hayata Dön, sesli kitap olarak Audioteka’da dinlenebiliyor.