DasDas, oyunlarını dijital platformda yayına açıyor. 23 Aralık Çarşamba akşamı canlı olarak gerçekleşecek WESTEND (Batının Sonu) için dasdasonline.com üzerinden bilet alabilirsiniz. Moritz Rinke'nin bu yüzyılın tüm bireysel trajedilerinin komedisini sarsıcı bir dille ortaya koyduğu oyun son dönemin en önemli yapımlarından...
WESTEND hakkında:
İki perde/ 110 dakika/ 13 yaş ve üzeri
Eduard ve Charlotte şehirden uzakta lüks bir mahalledeki yeni evlerinde yıllar sonra yeniden buluştukları eski bir arkadaşlarını ve komşularını ağırlarken, Pandora’nın kutusu açılmaya başlar, konuşulmaya cesaret edilemeyen konular, sınırlarda dolaşan konuklar, saatler geçtikçe beklenmeyen dönüşümleriyle ön yargılarımızı alt üst ederler.
Yazan: Moritz Rinke
Çeviren: Hakan Saygun
Süpervizör: Hakan Savaş Mican
Yönetmen: Tuğsal Moğul
Oyuncular: Evren Bingöl, Gün Koper, Mert Fırat, Naz Çağla Irmak, Tülin Özen, Pervin Bağdat
Işık Tasarım: Cem Yılmazer
Kostüm Tasarım: Eylül Gürcan
Koreografi: Deniz Atlı
Proje Koordinatörü: Ezgi Ayvalı
Oyun Asistanı: Berna Çelikkaya, Çağan Timur
2006 yılından bu yana yeni oyun yazarları keşfetmeyi ve çağdaş oyun yazımına alan açmayı hedefleyen Yeni Metin Projesi bu sene dokuzuncu kez seyirciyle buluşuyor. GalataPerform’un oyun yazarlığı alanında gerçekleştirdiği ve alanında tek olan festival bu sene de her zaman olduğu gibi yeni yazarlara, yönetmenlere alan açmaya devam ediyor. 15 Aralık'ta başlayan Gelecek temalı festival 24 Aralık'a kadar sürüyor. Yedi yeni oyun yazarının oyunlarının okumasının yanı sıra paneller, söyleşiler, atölyeler ve projeler düzenleniyor. Yeniperform.com adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.
Pera Müzesi’nde yer alan sergiler Çakal Lezzetler’in ilham kaynağı oluyor. Youtube kanalı Çakal Lezzetler’de Emir Yargın önce Pera Müzesi’ni geziyor, ardından sergilerden ilhamla lezzetli tarifleri takipçileriyle paylaşıyor. 13 Kasım’da yayınlanan bölümde Minyatür 2.0 sergisini gezdikten sonra kış mevsiminin sevilen lezzetlerinden “Pumpkin Spice Latte” tarifi veren Emir Yargın, 11 Aralık’ta yayınlanan bölümde de Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar ile Osman Hamdi Bey sergilerinden ilhamla "Hindili Saray Pilavı" tarifi paylaştı. Tariflere Çakal Lezzetler YouTube kanalında ulaşabilir ve sergileri dijital olarak Pera Müzesi web sitesi üzerinden gezebilirsiniz.
İstanbul Modern Sinema’nın, Türk Tuborg A.Ş.’nin katkılarıyla, Türkiye sinemasından yepyeni filmleri bir araya getirdiği Biz de Varız! programı bu yıl dokuzuncu yaşını kutluyor. Çevrimiçi ve ücretsiz gerçekleşecek program son yılın merak uyandıran, festivallerden ödüllerle dönmesine karşın vizyonda hak ettiği yeri bulamamış filmlerden oluşuyor. Biz de Varız!’ın açılışını dünya prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali’nin Eleştirmenlerin Haftası’nda kazandığı ödülle dikkat çeken, Azra Deniz Okyay’ın ilk uzun metrajı Hayaletler yapıyor. Film, İstanbul’un genelinde yaşanan elektrik kesintisiyle daha da distopik hale gelen bir mahallede kendi dertlerinin peşinden giden dört karakterin kesişen hikâyesini takip ediyor. Hayaletler’in de “En İyi Film” dahil beş ödülle döndüğü bu yılki Altın Portakal Film Festivali’nde “Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü” alan Ferit Karol’un Kumbara’sı orta sınıf bir adamın kefil olduğu arkadaşından kalan borçla girdiği yeni hayat mücadelesini anlatıyor. Gösterilecek filmler arasında bir apartmanın çatısına dikilen televizyon anteninin yaydığı öldürücü güç üzerinden gerçeklik algısının manipüle edilişini gerilim-korku türünde işleyen Bina da yer alıyor. Biz de Varız! seçkisinin önemli bir bölümü bu yıl adından çok bahsedilen Maddenin Halleri, Mimaroğlu, Ah Gözel İstanbul, Miss Holokost Survivor gibi belgesellere ait.
Gösterimlerin yanı sıra filmlerin yönetmen ve oyuncularıyla kısa söyleşiler gerçekleştirilecek. Söyleşiler, İstanbul Modern'in YouTube kanalında gerçekleşiyor.
Pasta yapımını sanata dönüştüren çalışmalarını Avenue de l’Opéra’daki “pâtisserie”sinde misafirleriyle buluşturan Cédric Grolet, Lena Mahfouf’u güncel sağlık önlemleri çerçevesinde benzersiz bir atölye çalışmasına davet ediyor. Yaklaşan yılbaşı akşamı için hazırlanacak “küçük” davet sofralarına fikir vermesi açısından şef, Lena’ya koçluk ediyor ve imza lezzetlerinden biri olan Saint-Honoré’yi, yeni yıl konseptine uygun olarak kütük pasta formunda yapmanın inceliklerini gösteriyor. Lezzetinin kaynağını Alain Ducasse çikolatalarından alan bu enfes tatlı, “toile de Jouy” desenli Dior Maison tabaklarda servis ediliyor. Christian Dior’un da tutkusu olan gastronomi ve eğlence, bu özel tadım deneyimiyle bir kez daha bir araya geliyor. Neşeli anlara sahne olan atölyeden görüntüleri izlemek için Dior'un Youtube kanalını takip edebilirsiniz.