Aheste Şişhane’de Adahan otelinin altında yer alıyor. Mekanın dekorasyonu ismi gibi aheste aheste zaman geçirebileceğiniz bir mekan. Menüye ek olarak Cumartesi ve Pazar (09:30-15:00) sınırsız kahvaltısı mevcut (35TL). Tadım menüsü de denemeye değer, size önerim kalabalık bir grupla gidip ortaya karışık sipariş verip her çeşitten tatmak. (Avokadolu Poşe Yumurta 23TL)
18-28 Şubat’ta yapılacak olan 15.!f İstanbul Bağımsız Film Festivali’ne biletler tükenmeden bilet almalı. Festivalin açılışını yapacak olan Anomalisa ile Sundance’te belgesel dalında Büyük Jüri Ödülü’nü kazanan Blood Brother/Kan Kardeşim sizlere önerilerim arasında.
Ceren ve Irmak Arkman’ın küratörlüğünü yaptığı; dünyaca ünlü dijital sanatçıların eserlerinin sergilendiği sergi 13 Şubat’a kadar devam edecek. (Pazar-Pazartesi kapalı, 10:30-19:30, giriş ücretsiz)
Kahveye yeni bir renk getiren Nişantaşı’ndaki Ministry Of Coffee’nin kahvelerini denemeli .Şehrin en iyi kahvesi bizde diyen MOC, menüsüyle farklı ülkelerin lezzetlerini harmanlıyor. Bu kahvelerin sırrı nedir diyenler? MOC sizi eğitimlerine bekliyor. (Mocca Chai Latte 10.5TL)
Workshop – Hava’da Aşk Kokusu Var: Kendi Parfümünü Yarat’a katılmalı. 6 Şubat 2016 tarihinde saat 10:00’da Bihter Türkan Ergül’ün eğitmenliğinde Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleştirilecek.(175TL) Koku Atöyesinde neler mi var ? parfüm ve koku arasındaki farkı, doğru parfüm nasıl seçilmeli, koku hafızası nedir, parfüm nasıl kullanılır, tarihte kokunun siyasi yeri, kokuların karakterleri ve kullanım şekilleri, psikolojik ve fizyolojik etkileri gibi daha birçok konuda sorularınıza cevaplar alabileceksiniz.
Psikanalist Marion Milner kendi hayatından yola çıkarak mutlulukları, hayat deneyimlerini sorgulamış kitabında.(18TL)
Soğuk havalara inat Karaköy’deki Dondurmino Gelato’nun doğal el yapımı dondurmalarından yemeli. Kurabiye Otel’in kardeş işletmesi olan Dondurmino ilk macerasına Alaçatı’da başlamış. Hacı Memiş mahallesinde topladığı beğeniler sonrasında doğal dondurmalarıyla İstanbul halkını da tanıştırmak isteyen Mehmet Ali Akbulut Karaköy ailesine katılmaya karar verniş. Sütünü Biga çiftliğinin Jersey tipi ineklerinden sağlayan Dondurmino, meyvelerini taze ve günlük mevsim meyvelerinden elde ediyor.(Mavi Alaçatı, 1 top dondurma 5TL)
İki Michelin yıldızlı İspanyol şef Sergi Arola, tapas mutfağını kendine özgü sanatıyla harmanlayıp misafirlerine sunuyor. Bu arada 15 Şubat’ta Arola, menüsünü yenilemeye hazırlanıyor. (Karidesli Ravioli 45TL, Arroz Negro”Siyah Mürekkep ile Pişirilmiş Istakozlu Pilav” 2 kişilik 195TL, Paella 2 kişilik 150TL)
İş çıkışı buluşma mekanlarının vazgeçilmezlerinden Kozmonot’a gitmeli. Topağacı’na farklı bir renk getiren, mahalle pub kültürünü Nişantaşı ailesine katan uzay araştırmacılarından esinlenerek yapılmış gastro-pub Kozmonot. İçerideki uzay esintisinin yanında Kozmonot ailesinin ve mekanın dekorasyonunun verdiği sıcaklıkla müdavimi olabilirsiniz. (Trüf yağlı, parmesanlı ve frenk soğanlı patates kızartması 15TL; aklınıza gelecek gelemeyecek, çeşitte bira seçeneklerinden denemeli)