Yapımı oldukça pratik, tadı ise leziz ‘Orman Meyveli Şekersiz Tart’ tarifimi deneyebilir, sevdiklerinize kendi ellerinizle hazırlık yapabilirsiniz.
Malzemeler
Yapılışı
1. Un ve soğuk tereyağını mutfak robotundan geçirin ve derin bir kaba aktarın. Kum halindeki karışıma balı ekleyin ve hafifçe bastırarak hamur haline getirin. (Fazla dağılıyor ise bir iki kaşık su ekleyebilirsiniz.) Hamuru streçleyin ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
2. Frambuaz ve böğürtleni kısık ateşte hafifçe koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
3. Dinlenmiş hamuru iki adet yağlı kağıt arasında merdane ile inceltin ve tart kalıbına aktarın. Hamura kabarmaması için çatal ile delikler açın, üzerine yağlı kağıt koyup 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Sonrasında kağıdı çıkarıp kızarana kadar tekrar fırınlayın.
4. Fırından çıkan hamur oda sıcaklığına geldiğinde ortasına meyve püresini dökün ve ağzı açık şekilde oda sıcaklığında kıvamı sertleşene kadar dinlendirin.
5. Servis esnasında rendelenmiş ceviz ve çikolata kullanabilirsiniz.