Omega-3 yağları ve protein deposu
Ocak ayının yıldızı olan somon, kalp sağlığını destekleyen omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Ayrıca, yüksek kaliteli protein içeriğiyle de bilinir. Somonu ızgarada veya fırında pişirerek, yanında renkli sebzelerle servis yapabilir ve besleyici bir öğün elde edebilirsiniz.
Kas gelişimi ve enerji için ideal
Alabalık, kas gelişimini destekleyen yüksek kaliteli protein içeriğiyle bilinir. Alabalık filetolarını fesleğen ve limon ile baharatlayarak fırında pişirebilir ve yanında kinoa ile servis edebilirsiniz.
Fesleğen ve limonlu alabalık tarifi
Malzemeler:
(4 porsiyon için)
Yapılışı:
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Alabalık filetolarını su ile yıkayın ve kağıt havlu ile nazikçe kurulayın. Bir kaba alabalık filetolarını yerleştirin. Üzerine limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin. Filetoları bu karışımla iyice marine edin. Marine olan alabalıkları fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine taze doğranmış fesleğeni serpin. Alabalıkları önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika veya balıklar iyice pişene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, üzerinde ekstra limon dilimleri ile servis yapın.