Porsiyon başına 15 gram krema, 15-20 gram şeker bulunan bu tarifte toplam kalori çilek ve yoğurt dahil yalnızca 180-200 kalori civarında...
- Yoğurdu bir tel süzgeç veya tülbent kullanarak 1 saat kadar süzdürün.
- Süzülen yoğurdu pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
- Çileklerin yarısını robotta biraz pütürlü kalacak şekilde çekin ve yoğurda katın.
- Bu arada kremayı 1 çorba kaşığı pudra şekeri ilavesiyle el mikseri kullanarak köpük haline getirin.
- Köpüğü parti parti yoğurda ilave ederek karıştırın (ama fazla karıştırarak köpükleri yok etmeyin).
- Tatlınız hazır. Tatlıyı ufak kaselere veya dondurma bardaklarına doldurun. Üzerilerine çileklerin geri kalanını doğrayıp süsleyin.
- Buzdolabında 1-2 saat soğutun, sonra aifyetle yiyin.
Bonus: Vişneli brownie tarifi