Sizlerle yedikçe vicdan azabı duymayacağınız, vücudu yağlandırmadan karbonhidrata doyuran muhteşem bir pilav tarifi paylaşacağım. ‘Glisemik indeks’ kelimesini sıklıkla duyduğunuza eminim. Glisemik indeksi düşük yani kan şekerini yavaş yükselten besinleri tercih etmek sağlıklı beslenmenin temel kurallarındandır. Bu nedenle bu hafta sizlerle Glisemik indeksi düşük, tok tutan muhteşem bir lezzet paylaşıyorum.
MEYHANE PİLAVI
Yapılışı:
GURME NOT: Karabuğday sevmiyorsanız kinoa ile de aynı tarifi yapabilirsiniz.
GURME NOT: 100-150 gr kadar zar şeklinde doğranmış kuşbaşı et de çok yakışır. Diğer bir alternatif olarak pişmesine yakın yumurta kırarak da Çin yemeği usulü pilav gibi hazırlayabilirsiniz :)