Havaların ısınmasıyla birlikte artan sıcaklıklar vücudunuzda ödem sorununu artırabiliyor, bu noktada ananas, kereviz, maydanoz, salatalık, yeşil çay, kiraz sapı, kivi gibi besinlerden destek alırken ödem atmanın en temel kuralı olarak günde 2-2.5 litre su içmeyi de ihmal etmeyin.
Yeterli su tüketimi olmadan kilo vermenin mümkün olamayacağını kesinlikle unutmayın. Özellikle artan sıcaklıklar ve terlemenin de etkisiyle günlük su ihtiyacınızın da artacaktır. Günlük tüketmeniz gereken su miktarını, mevcut kilonuzu 0.035 ile çarparak kişisel olarak hesaplayabilirsiniz.
Gün içinde ne kadar çok öğün veya atıştırma yapılıp kan şekeri ne kadar çok dalgalanırsa, vücut o kadar çok insülin salgılar ve insülin fazla enerjiyi yağ olarak depolar. Benim tavsiyem; herhangi bir kronik rahatsızlığınız veya ilaç kullanım durumunuz yoksa, 2 ana, ihtiyaç duyma durumunda 1 ara öğünle beslenin.
Kilo kaybı sürecinin %70 beslenme, %30 fiziksel aktiviteye bağlı olduğunu unutmayın. Özellikle havaların ısınmasıyla rahatlıkla yapabileceğiniz açık hava egzersizleri ve yürüyüşleri hem alınan temiz oksijenle vücudunuzun daha fazla yağ yakmasına yardım edecek, hem de güneş ışığından bol D vitamini almanıza katkıda bulunacaktır.
Uzun süre uygulanan çok düşük kalorili şok diyetlerin kas kaybı, metabolizma hızının düşmesi gibi sorunları beraberinde getireceğini unutmayın ve uzun süren şok diyetlerden kaçının.
Kızartmalar, aşırı baharatlı ve yağlı yiyecekler, asitli ve şekerli içecekler, beyaz un ve hamur işleri, fazla tuz tüketimi, hazır ve paketli gıdalar, alkol tüketiminden bu dönemde uzak durun. Yerine taze meyve, sebzeler ve sağlıklı tekniklerle pişirilmiş proteinleri öğünlerinizde dengeli bir şekilde kullanın.
Son olarak sizlerle paylaştığım yaz için birkaç sağlıklı ve fresh tarife göz atabilirsiniz…
Çilek ve balı bir mutfak robotunda birleştirin. Pürüzsüz olana kadar 1 ila 2 dakika işlem yapın. Limon suyu ve maden suyunu ekleyin. İçine isteğe göre nane yaprakları ekleyin. Buzla doldurun, limon dilimleri ile süsleyin.
Limon suyu, bal (veya agav) ve naneyi bir karıştırıcıya koyun ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Bir süzgeçten bir sürahiye veya büyük bir kavanoza geçirin. Su ve demlenip soğutulmuş yeşil çay ekleyin ve servise hazır olana kadar soğutun. Limon dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyerek buz ekleyip servis yapabilirsiniz.