İYİ HİSSET - SAĞLIK

Nefes alışkanlıkları astımı nasıl etkiliyor?

Limitleyici nefes alışkanlıkları pek çok sağlık sorununu tetikliyor. Nefes uzmanı ve yazar Nevşah Karamehmet nefes ve düşünce alışkanlıklarının astıma etkisini yazdı.

profil
Nevşah Karamehmet
6.03.2019
Nefes alışkanlıkları astımı nasıl etkiliyor?

Hastalıkların oluşmasının kökeninde yatan şey düşünceler… Düşünceleri nötr hale getirmek, sağlıklı yaşamak ve zinde kalmak istiyorsak, zihin ve nefes alışkanlıklarımızla çalışmak zorundayız. Nefes ve düşünce alışkanlıklarımızdaki limitleri tespit etmek, farkında olmadan devam ettirdiğimiz çarpık alışkanlıkları aşmak, hastalığımız ne olursa olsun iyileşmek için şahane bir adım.


Bu yazımda astım hastalığından bahsetmek istiyorum… Son yıllarda sayısız astım hastası ile karşılaştım ve bu konuda birçok doktor arkadaşımla konuştum. Gözlemim astım hastalarının birçoğunda “Yeteri kadar yok” düşüncesinin hakim olduğu… Astım hastalarının birçoğunda “nefes alamıyorum” endişesi negatif düşünceye neden oluyor ve bu da astım krizi yaşayan kişilerin, “Nefesimi bırakınca ya bir sonraki nefeste yeterince hava olmazsa...” endişesiyle nefesi tam olarak dışarı bırakmamasına sebep oluyor. 


Astım hastalarının nefes alışkanlıkları düşünce sistemlerine, düşünce sistemleri de nefes alışkanlıklarına yansımış durumda. Bu kişilerin yaşamı, olayları, yaşananları geride bırakamama alışkanlığı var ve bence bu tesadüf olamaz. Bu yüzden tüm astım hastalarına profesyonel bir nefes koçu ile çalışmalarını tavsiye ediyorum. Ayrıca zihinde bu hastalığı yaratan düşünce sistemini düzeltmek için de olumlamalardan yardım alınabilir. Örneğin şu cümleler gün içinde tekrar edilebilir: 


“Yaşamı kendi akışına bırakıyorum. Bırakmak güvenli.”
“Yeniyi, geleceği, yeni güzellikleri, fırsatları, taze nefesi kabul ediyorum. Nefes vermek kolay ve güvenli.”
Bana ve herkese her zaman yeteri kadar yaşam, nefes, bolluk, bereket, sağlık, sevgi, huzur, mutluluk var.”

 

Önceki ve Sonraki
Haberler