MODA - TASARIMCILAR

2010’lara damga vuran Isabel Marant gizli topukları, Converse ile geri dönüyor

Converse, hem yeni hem de klasik stilleri birleştiren bir koleksiyon yaratmak için ünlü Fransız tasarımcı Isabel Marant ile iş birliği yaptı. Koleksiyon, Marant'ın karakteristik Paris estetiğini yansıtıyor ve ünlü tasarımcının 2010’larda çok ünlü olan gizli topuklarını da içeriyor

profil
BT Ekip
10.09.2024
2010’lara damga vuran Isabel Marant gizli topukları, Converse ile geri dönüyor

Converse ve Isabel Marant, ikonik Chuck 70 siluetini yeniden tasarlamak için güçlerini birleştirdi. Sonuç olarak ortaya, her iki dünyanın en iyilerini harmanlayan, şık, Paris'ten ilham alan spor ayakkabılar çıktı. Chuck 70 Wedge, ilhamını Marant'ın 2010'lardaki gizli dolgu topuklu spor ayakkabılarından alırken, Chuck 70 Ox ise klasik spor ayakkabı markasının tasarımına yeni bir dokunuş sunuyor.

Chuck 70 Wedge, klasik spor ayakkabıya yükseklik katan 6.35 cm’lik topuğa sahip. Bu arada Chuck 70 Ox'un, farklı zevklere hitap eden hem yüksek hem de alçak versiyonları bulunuyor.

Chuck 70 Wedge ve Chuck 70 Ox; çok renkli ince çizgili ve bağcıklı, yıpranmış pamuklu ve polyester jakarlı sayaya sahip ve bu sayalar ayakkabılara rahat, zahmetsiz bir hava katıyor. Modelin eskitilmiş kot pantolon ve ekose baskılarla sallandığı kampanya görselleri, iş birliğinin asi ruhunu mükemmel bir şekilde yansıtıyor.

Peki bu beklenmedik iş birliğine ilham veren şey neydi? Isabel Marant için bu, tam bir döngüye girme durumu. Marant, "8 ya da 9 yaşlarında bir çocukken, mantar parçalarını kesip spor ayakkabılarıma koyardım; o ayakkabılar aslında bir çift Chuck Taylor ayakkabısıydı" diye anımsıyor. Ünlü tasarımcının bu iş birliğindeki amacı hem arzu edilen hem de orijinal Chuck Taylor ruhuna uygun bir şeyler yaratmaktı.

Converse x Isabel Marant koleksiyonu, 11 Eylül’de Isabel Marant’ın Paris'teki pop-up mağazasında, diğer mağazalarında ve web sitesinde görücüye çıkacak, ardından 12 Eylül’de converse.com’da ve belirli Converse lokasyonlarında satışa sunulacak.

Önceki ve Sonraki
Haberler