1 kase için: 1 yemek kaşığı haşlanmış buğday, 1 yemek kaşığı haşlanmış nohut, 10 kuru üzüm, 1 tatlı kaşığı pekmez, 6 çiğ kabuksuz badem, 1 tatlı kaşığı limon suyu ve tarçını bir kasede karıştırın, afiyet olsun…
5 yemek kaşığı yulaf, (yarım çay bardağı kaynar su ile ıslatınız), 2 adet ince kıyım domates, 1 adet biber, 1/2 marul (ince kıyım) diğer yarısını da yanında yemek için, ince ince doğranmış maydanoz, ince doğranmış 1 adet kuru soğan, İnce doğranmış 2 adet taze soğan, kimyon, pul biber, tuz, limon, nar ekşisi. Bütün malzemeleri karıştırıyoruz, afiyetle tüketiyoruz.
Malzemeler: 150-200 gr kemikli et, 1 kereviz, 3 soğan, 1 avuç ıspanak, 1 havuç, 3 yemek kaşığı bulgur, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, kimyon, kuru nane, karabiber, limon suyu, 2 bardak su
Yapılışı: Tüm malzemeleri birlikte kaynatın.
250 gr ıspanak, 250 gr lahana, 1-2 adet pırasa, 3 adet soğan, 1 kereviz ve sapı,1 çorba kaşığı yeşil mercimek, 1 çorba kaşığı buğday, 1 çorba kaşığı kabuklu pirinç, sarımsak, kimyon ve karabiber
Kerevizi ince ince kesiyoruz. Lahanaları irice doğruyoruz. Tüm sebzeleri doğrayıp ekledikten sonra yeşil mercimek, aşurelik buğday ve kabuklu pirinci de ekliyoruz. Üzerine 8 bardak su ekleyip pişiriyoruz.
2 adet yumurta, 1,5 kase yulaf ezmesi, 1 kase yaban mersini,kuru kayısı,kuru erik karışımı, 1 paket vanilya, 1 çay bardağı light yoğurt, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1/2 paket kabartma tozu, 1-2 çay bardağı kepekli un, tarçın
Sıvı yağ, un, yumurta ve yoğurdu karıştırın. Sonrasında diğer malzemeleri ekleyerek yoğurun. İsteğe göre şekillendirdikten sonra önceden ısıtılmış fırına koyup 15- 20 dakika pişirin.
1 çay bardağı pekmez, 1 su bardağı light süt, 3 adet yumurta, 7 tam iri dövülmüş ceviz, 2 tatlı kaşığı tarçın, 3 adet elma, bir paket kabartma tozu, Tam buğday unu ile yulaf unu karışımı
Şeker ve yumurtayı rengi beyazlaşıncaya kadar iyice çırpın. Elma dışında ki tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Elmayı küp küp doğradıktan sonra hamura ekleyip son kez karıştırın. Önceden yağlanmış bir kek kalıbına dökün. 170 derece fırında, yaklaşık 20-25 dakika, üstü kızarıncaya kadar pişirin.