Muzlar kararıp yumuşamaya başladığında atıp ziyan etmek yerine muhteşem lezzetlere dönüştürmek çok kolay. Dilerseniz muzlu ekmek ya da harika bir muzlu kek yapabilirsiniz. Yumuşacık muzlu kek tarifine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
En çok ziyan edilen gıdaların başında maalesef ekmek geliyor. Ekmeğinizi dilimletmeden alırsanız dayanıklılık süresi uzar. Eğer küflenmeden önce tüketemiyorsanız ekmeğinizi dilimleyin ve buzluğunuza atın.
Binbir emekle yaptığınız pasta ve keklerinizi yine dilimler halinde dondurucuda saklarsanız canınız ne zaman tatlı çekse elinizin altında bulundurabilirsiniz.
Örneğin bir gece önceden kalan pişmiş tavuk yemeğini derin dondurucunuzda 4 ila 6 ay arasında saklayabilirsiniz. Yine diğer kalan yemeklerinizi dökmek yerine saklama kaplarında derin dondurucuda koruyabilir, dilediğiniz zaman ısıtıp tüketebilirsiniz. Kaplarınızın üzerine içinde ne yemeği olduğunu ve tarihini yazmayı ihmal etmeyin.
Patates bu listede en zor bozulan seçeneklerden ancak yine de her yıl tonlarca patates çöpe gidiyor. Patatesleri haşlayıp püre haline getirerek dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Üstelik istediğiniz zaman elinizin altında hazır yemek olacak!
Eğer sütünüzün son tüketim tarihi yaklaşıyorsa kutusunun içinde ya da buz kalıplarının içine dökerek dondurabilirsiniz. Dondurduğunuz sütleri içmek yerine yemeklerde ya da keklerinizde hatta kahvenizin içine koyarak değerlendirebilirsiniz. Küçük bir not yarım yağlı ya da yağsız sütler daha iyi donacaktır.