Son günlerde Instagram'da geziniyorsanız, akışınızda sık sık arkadaşlarınızın yapay zeka tarafından oluşturulmuş portrelerini görmüşsünüzdür.
Sosyal medya kullanıcıları Lensa AI uygulaması sayesinde sosyal medya kullanıcıları, yapay zekanın portrelerini nasıl dönüştüreceğini keşfediyor. Prisma AI tarafından oluşturulan viral görüntü düzenleme uygulaması Lensa AI, fotoğrafları ‘sihirli avatarlara’ dönüştürme yeteneğine sahip. Lensa AI, yüklediğiniz fotoğraflarla birden çok sanat eseri oluşturabilen bir teknoloji sunuyor.
Henüz eğlenceye katılmamış olanlar için söyleyelim; Lensa AI uygulamasında dijital portrenizi yaptırabilmek için 3.99 dolar ödemeniz gerekiyor. Sonrasında 50 tane dijital portre yaptırabiliyorsunuz. Bir Rönesans kadını veya orman perisi olarak fantastik görüntülerinizi almak için uygulamaya çeşitli, farklı arka planlar ve yüz ifadeleri içeren 10 ile 20 arası yakın plan selfie yüklemeniz yeterli.
Uygulama yüklemelerinizi işledikten sonra, kaç tane fotoğraf almak istediğinizi seçiyorsunuz. 20 dakika sonra, yapay zeka tarafından oluşturulmuş dijital portreleriniz ortaya çıkıyor.
Elbette, uygulamanın ana şirketi Prisma AI’ın geçmişte kullanıcılarının hassas bilgilerini sakladığı için incelemeye alındığını da unutmamak gerek. Platforma yüklenen fotoğraflar, programın yapay zeka işlevlerini daha iyi eğitmek için kullanılıyor ve bu da programın gizlilik politikasını ve etiğini sorgulatıyor.
Hüküm ve koşullara daha yakından bakıldığında, uygulamanın ‘yüklediğiniz fotoğrafları, onlara farklı filtreler veya efektler uygulamak dışında herhangi bir nedenle kullanmadığı’ ancak şirketin ne kadar süre tuttuğunu belirtmediği görülebiliyor.