Süt kokan yılbaşı kurabiyelerini pişirdikten sonra birleştirerek yılbaşı ağaçlarının en tatlısını yaratmış oldum. Kalanlarını da kolay bir icing yapıp süsledim ve her aşamasında çok keyif aldım.
Küçükten büyüğe yıldız kupatlarını üstüste dizerek hem dekoratif hem yenilebilir yılbaşı ağacınızı yapıyorsunuz. Ben benimkini nasıl sevdiysem, gidip gelip izlemeye doyamıyorum. Şimdi kıyıp yiyebilmek ne mümkün.
Badem sütü ve hindistan cevizi yağı kullandım ve hindistan cevizinin hamura işlediği aromaya bayıldım! Elbette siz normal süt ve sadece tereyağ ile de yapabilirsiniz. Mis gibi tereyağ kokusu kurabiyede her zaman cezbedici olmuştur.
Eğer niyetiniz bu kurabiyelerden yılbaşı ağacı yapmak ise, kurabiye katlarının arasına krema sürebilirsiniz. Ben buzdolabımda olan pastacı kremasını değerlendirdim, siz onun dışında krem şanti de kullanabilirsiniz. Aralarına hafif taşırarak sürülen krema ağaca kar yağmış havası veriyor.
Ağaç için kullanmadığım kurabiyeler sadece badem sütü ve pudra şekeri ile yaptığım icing ile harika oldular! En son da üzerlerine toz şeker serpince inci gibi parıl parıl parladılar.
* Hindistan cevizi yağını organik ürünler satan dükkanlardan bulabilirsiniz. Kullanmayacaksanız onun yerine tereyağını aynı oranda kullanabilirsiniz.
**Badem sütü yerine dilediğiniz bir süt de kullanabilirsiniz.
Bon appétit!