YAŞAM - YEME - İÇME

Asma yaprağında sardalya tarifi

Asma yaprağında sardalya, yazın sevilen lezzetlerinden sardalya balığı için hem hafif hem de aromalı bir tarif ... Ceren Demirel paylaştı.

profil
Ceren Demirel
26.07.2020
Asma yaprağında sardalya tarifi

•    500 gr ayıklanmış temizlenmiş sardalya
•    Sardalya adedi kadar asma yaprağı (yaklaşık 20-25 adet)
•    Zeytinyağı
•    Tuz & karabiber


•    Sardalyaları yıkayıp iyice süzün.
•    Bir kabın içerisinde sardalyalar, yarım çay bardağı zeytinyağı ile tuz karabiberi güzelce harmanlayın. 15-20 dakika beklesin.
•    Asma yapraklarını damarlı tarafı size bakacak şekilde tezgaha koyun, üzerine 1 adet sardalyayı koyup sarın.
•  Sardığınız tüm sardalyaları yağlanmış fırın kabına alın, 180°C ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.

Bonus: Hamsili pilav nasıl yapılır?
 


Önceki ve Sonraki
Haberler