Bir gün dinlendirilen ete eklenecek iç yağının kavurmanın daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağladığını söyleyen Şef Arif Kemal Doğan, “Etler pişerken iki–üç adet limon tuzu kullanırsanız, kavurmanız daha yumuşak olur” diyor ve ekliyor: “Lezzet için kullandığımız tencere de çok mühim. Kavurma, bakır tencerede pişirilirse daha lezzetli olur, bakır tencereniz yok ise döküm tencerede pişirilmesini tavsiye ediyoruz.” İşte Doğan’ın dana kavurma tarifi…
Kıyma makinasının iri aynasından çekilmiş iç yağı ve kuyruk yağı tencereye konur ve erimeye bırakılır. Yağlar eridiğinde ocak harlı hale getirilip etler ilave edilir ve etler sulanmaya başladığında ocağın altı kısılır. Yaklaşık bir saat kadar kısık ateşte etler pişmeye bırakılır. Pişme aşamasında kaya tuzunun yarısı ilave edilir ve pişirmeye devam edilir. Etler suyunu çekmeye başladığı zaman kontrol edilir ve pişme kıvamına gelmemiş ise et suyumuz var ise sıcak et suyu ilave edilir. Et suyu yok ise normal kaynar su ilave edilir ve pişirmeye devam edilir. Etler pişmeye yakın tuz ve karabiber ilave edilir ve pişirme işlemi tamamlanır. Servis edilirken isteğe bağlı kuru kekik serpilebilir.