• Tüm malzemeyi bir kaba koyup güzelce yoğurun ve buzdolabında en az 2 saat dinlenmeye bırakın.
• Yassı şişe, eti yaya yaya dizin.
• Fırını 200°’ye fansız ayarlayın.
• Fırın telini güzelce yağlayın. Kasaptan kuyruk yağı da alabilirsiniz bu yağlama için... Bulamazsanız tereyağı kullanın.
• Etleri tele dizin ve fansız 200° fırında pişirin.
• Pişirirken telin altına mutlaka tepsi de yerleştirin, etten akan yağ oraya aksın.
• Yanında sumaklı pul biberli soğanla, bulgur pilavıyla ya da lavaşla afiyetle tüketin.
Not: Etin yağının akacağı tepsiye ben domates & biber & soğan yerleştiriyorum. Etin yağıyla onlar da lezzetlenip pişiyorlar. Afiyet olsun!
Bonus: Ev yapımı hamburger tarifi