1. Soğanı ve sarımsakları soyup blenderdan geçirelim ve ardından 1 yemek kaşığı toz şeker ile birlikte orta boy bir tencereye alıp sotelemeye başlayalım.
2. Domatesleri soyup ortadan 2 parçaya bölerek blenderdan geçirelim.
3. Renk değiştiren soğan ve sarımsağa domatesleri ekleyip kavurmaya başlayalım.
4. Karanfili havanda ezin, defne yaprağı ve biber salçası ile birlikte domateslerin üzerine ekleyin ve ardından sirke, zeytinyağı, karabiber ve tuzu da ilave ederek domatesler suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişirin.
5. Karışım suyunu çekmeye başlarken içinden defne yaprağını çıkarıp ardından karışım blendera alındıktan sonra pürüzsüz bir kıvam oluncaya kadar çekelim.
6. Ardından tekrar tencereye alıp istenilen kıvama gelinceye kadar çektirelim.
7. Pişen ketçabı kavanoza alıp dışarda sıcaklığı gittikten sonra buzdolabında muhafaza edelim.
Malzemeler
• 2 yumurta sarısı
• Karabiber
• Tuz
• 2 çay kaşığı limon suyu
• 1-1/5 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı
• Derin bir kapta öncelikle yumurta sarılarını koyup çırpmaya başlayalım.
• İçerisine limon suyunu, tuzu ve karabiberi de ekleyip çırpalım.
• Ardından içerisine yavaş yavaş olacak şekilde sıvı yağı koyalım ve içerisine sıvı yağı akıtırken de çırpmaya devam edelim.
• Sıvı yağın tamamını ekledikten sonra yumurtalar kabaracak ve kıvam alacaktır.
• Karışım koyulaşınca mayonezimiz hazır olacaktır.
• Dolapta 2 gün muhafaza edebilirsiniz.
Malzemeler
• 50 gr un
• 50 gr tereyağ
• 850 gr süt
• Muskat cevizi-tuz-karabiber
Beşamel sos nasıl yapılır?
• Orta boy bir tencereye tereyağı koyup eritelim .
• Ardından unu ilave edip kokusu gidinceye kadar kavuralım.
• Un bir taraftan kavrulurken başka bir tencerede sütü kaynatalım .
• Un renk değiştirmeden kavrulunca azar azar sütü ekleyerek pişirmeye devam edelim .
• Hafif kıvamlanınca içerisine muskat cevizi,tuz ve karabiber ekleyip altını kapatalım.
Bu sos genellikle çorbalarda kıvam arttırıcı ya da tavuk, balık yemeklerinde zenginleştirici sos olarak kullanılmaktadır.
• 500 ml tavuk suyu-balık suyu
• 1.5 yemek kaşığı un
• 1.5 yemek kaşığı tereyağ
• 1 soğan
• 3-4 dal maydanoz sapı
• 1 adet defne yaprağı
• 2 dal taze kekik
• 4-5 adet tane karabiber
• 1 diş sarımsak
Nasıl yapılır?
Nasıl yapılır?
Bonus: Ev yapımı hamburger tarifi