Malzemeler:
• 1 paket güllaç (400 gr)
• 2buçuk litre süt
• 300 gr şeker
• 200 gr ceviz içi
Yapılışı:
• Süt ve şekeri kaynatın, şeker iyice erisin.
• Cevizleri rondoda ya da bıçakla ufalayın.
• Süt birazcık ılınsın.
• Güllaçların parlak tarafı üste gelecek şekilde kullanacağınız kaba göre bölün ve üzerine yaprağı ıslatacak kadar süt dökün.
• Her kata yaprak güllaç + süt pay ettikten sonra ara kata bolca kırık ceviz serpin. Üst katlarında da aynı sırayı uygulayın.
• Süsleme için de yine en üstüne ceviz serpiştirin.
Not: 1-Güllacınızı bir gün evvelden yaparsanız sütü daha güzel içine çeker ve lezzeti oturur.
2- Sevenler gül suyu da damlatabilirler.