Bu tarifte döküm tencere kullanabilirsiniz. Eğer döküm tencere kullanacaksanız tüm hazırlık ve pişirmeyi aynı tencereyle yapabilirsiniz.
Eğer güveç kabı kullanacaksanız;
• Eti ve tereyağını bir tencereye koyun ve orta ateşte et suyunu salıp azıcık çekene kadar pişirin.
• Etler suyunu çekince etleri güveç kabına alın.
• Üzerine kalan tüm malzemeyi ekleyin. Sebzeleri çok ufak doğramayın ki dağılmasın.
• Damak tadınıza göre baharatlandırın.
• Güveç kabınızın üzerini yağlı kağıtla kapatın.
• 160C’de 40-45 dakika pişirin. Servis ederken üzerine maydanoz kıyarak da renkli ve lezzetli bir görüntü sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun...
Bonus: Ev yapımı Adana kebap tarifi