Kiş hamuru için:
Ispanaklı harç için:
Üzeri için:
Hamur için; geniş bir kapta soğuk yağ, yumurta ve soğuk suyu mikserler çırpıyoruz. Malzemelerin birbirine geçip yağın parçalanması yeterli olacaktır. Sonrasında tuz ve unu ilave edip yoğurarak sert bir hamur hazırlıyoruz. (Hamur çok cıvıksa un miktarını artırabilirsiniz)
Hamuru streç filme sarıp buzdolabına dinlenmeye bırakıyoruz.
Bu sırada ıspanaklı harç için; küp küp doğradığımız soğanları pişirmeye başlıyoruz. Yumuşayan soğana ıspanakları ilave edip orta ateşte ıspanakları pişiriyoruz. (Çok pişirmemize gerek yok çünkü fırında da pişecekler) Pişince peyniri ilave ediyoruz.
Dinlenen hamuru incecik açıp kalıba ya da borcama yayıyoruz. Çatalla tabanına delikler açıp ön pişirme için 170 derece alt üst ısınmış fırına 15 dakikalığına gönderiyoruz. (Hamurun kabarmaması için pişirirken içine bakliyat dökebilirsiniz)
Fırından alıp önce ıspanağı, üzerine yumurta ve kremalı karışımı, en üste de peyniri yayıyoruz. Bu şekilde de 20 dakika 170 derecede pişiriyoruz. (Ben biber de kullandım)
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.