YAŞAM - YEME - İÇME

Ispanaklı kiş tarifi

Bu tarifle ıspanak sevmeyen çocuk kalmayacak, hatta sadece çocuklar değil, evde 7’den 70’e herkes ıspanağın tadını çıkaracak. Okan Filizcay, kiş hamurundan daha fazla hazırlayıp bezelere ayırıp dondurucuda saklayabileceğinizi de söylüyor

profil
BT Ekip
3.11.2024
Ispanaklı kiş tarifi
  • 1 su bardağı: 200 ml

 

Kiş hamuru için:

  • 1 adet yumurta 
  • 150 gr tereyağı ya da margarin (soğuk olmalı)
  • 1 çay bardağı soğuk su
  • 3 su bardağı un 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 

 

Ispanaklı harç için: 

  • 300 gr ıspanak 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 5 yemek kaşığı lor ya da tulum peynir 

 

Üzeri için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar ya da dil peyniri 
  • Biber
  • 1 paket krema (200 ml) + 1 yumurta (birlikte çırpıyoruz)

Hamur için; geniş bir kapta soğuk yağ, yumurta ve soğuk suyu mikserler çırpıyoruz. Malzemelerin birbirine geçip yağın parçalanması yeterli olacaktır. Sonrasında tuz ve unu ilave edip yoğurarak sert bir hamur hazırlıyoruz. (Hamur çok cıvıksa un miktarını artırabilirsiniz)

Hamuru streç filme sarıp buzdolabına dinlenmeye bırakıyoruz.

Bu sırada ıspanaklı harç için; küp küp doğradığımız soğanları pişirmeye başlıyoruz. Yumuşayan soğana ıspanakları ilave edip orta ateşte ıspanakları pişiriyoruz. (Çok pişirmemize gerek yok çünkü fırında da pişecekler) Pişince peyniri ilave ediyoruz.

Dinlenen hamuru incecik açıp kalıba ya da borcama yayıyoruz. Çatalla tabanına delikler açıp ön pişirme için 170 derece alt üst ısınmış fırına 15 dakikalığına gönderiyoruz. (Hamurun kabarmaması için pişirirken içine bakliyat dökebilirsiniz)

Fırından alıp önce ıspanağı, üzerine yumurta ve kremalı karışımı, en üste de peyniri yayıyoruz. Bu şekilde de 20 dakika 170 derecede pişiriyoruz. (Ben biber de kullandım)

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.


Önceki ve Sonraki
Haberler