Malzemeler
Pesto sos için
Yağ-limon sos için
Yapılışı
Öncelikle pesto sos için tüm malzemeleri blender ile çekin. Ardından yağ-limon sos için tüm malzemeyi blender yardımıyla hazırlayın. Kalamata siyah zeytinleri çekirdeklerinden ayırıp, küp şeklinde doğrayın. Yarım avokadoyu da soyup, jülyen olarak kesin.
Uygun tabak seçiminden sonra tabağın etrafına bir fırça yardımıyla pesto sosu sürün. Ayıklanmış ve sirkeli suda bekletilmiş yeşillikleri yağ-limon sos ile sosladıktan sonra tabağa alın. Tabağın ortasına jülyen olarak kestiğiniz avokadolardan çanak yapıp ortasına Burrata'yı yerleştirin.
Malzemeler
Hardal sos için
Yapılışı
Orta boy kırmızı pancarı, taze kekik ve sarımsağı alüminyum folyoya sararak 40-45 dakika fırında pişirin. Daha sonra pişen pancarı carpaccio şeklinde dilimleyin, dilerseniz elma dilim şeklinde de kesebilirsiniz. Uygun tabak seçiminden sonra kesilmiş olan pancarları tabağa (altlık gibi düşünülebilir) yerleştirin.
Baby ıspanak ve kuzukulağını hardal sos ile sosladıktan sonra tabağın ortasına yerleştirin.
Mascarpone ve keçi peynirini çırpma teli yardımıyla karıştırıp içerisine lime limon rendeleyin. Bu karışımı, sıkma torbası ve duy takımı (elinizde mevcut değilse çay kaşığı yardımıyla yapabilirsiniz) ile fırın tepsisine sıkın. Fırında 2-3 dakika 180 derecede ısıtın ve pancarların üzerine yerleştirin. Son olarak yeşilliğin üzerini nar taneleri ve ceviz içi ile süsleyin.