YAŞAM - YEME - İÇME

Leziz kış salataları

Salatadan vazgeçemeyenler, salatayla enerjisini toplayanlar, bir öğünü salatayla geçirmeyi tercih edenler için Gizia Brasserie Şefi Murat Erman lezzetine doyum olmayan iki salata tarifi paylaştı.

profil
BT Ekip
9.11.2021
Leziz kış salataları

 

Malzemeler

  • 1 adet Burrata
  • 1/2 adet avokado
  • 1/3 bağ roka
  • 50 gr semizotu
  • 70 gr Yedikule marul
  • 15 gr kalamata siyah zeytin           
  • 70 gr cherry domates

 

Pesto sos için

  • 100 ml sızma zeytinyağı
  • 25 gr parmesan Grana Padano
  • 30 gr fesleğen
  • 25 gr çam fıstığı (dolmalık fıstık)
  • 5 gr sarımsak
  • 3 gr tuz
  • 1 gr tane karabiber

 

Yağ-limon sos için

  • 150 ml sızma zeytinyağı
  • 2 gr Dijon hardal
  • 30 ml limon suyu

 

Yapılışı

Öncelikle pesto sos için tüm malzemeleri blender ile çekin. Ardından yağ-limon sos için tüm malzemeyi blender yardımıyla hazırlayın. Kalamata siyah zeytinleri çekirdeklerinden ayırıp, küp şeklinde doğrayın. Yarım avokadoyu da soyup, jülyen olarak kesin.

Uygun tabak seçiminden sonra tabağın etrafına bir fırça yardımıyla pesto sosu sürün.  Ayıklanmış ve sirkeli suda bekletilmiş yeşillikleri yağ-limon sos ile sosladıktan sonra tabağa alın. Tabağın ortasına jülyen olarak kestiğiniz avokadolardan çanak yapıp ortasına Burrata'yı yerleştirin.

 

Leziz kış salataları
Leziz kış salataları

 

Malzemeler

  • 1 adet orta boy kırmızı pancar
  • 50 gr kuzukulağı
  • 50 gr baby ıspanak
  • 30 gr nar
  • 50 gr Mascarpone
  • 30 gr keçi peyniri
  • 15 gr lime limon
  • 1 gr taze kekik
  • 1 adet diş sarımsak
  • 5 gr bal
  • 10 ml zeytinyağı
  • 20 ml sherry vinegar
  • 15 gr ceviz içi

 

Hardal sos için

  • 55 ml sherry şarap sirkesi
  • 20 ml soya sos
  • 35 ml kırmızı şarap sirkesi
  • 35 ml beyaz balzamik sirke
  • 55 gr pomery taneli hardal
  • 10 gr sarımsak
  • 1 gr tuz
  • 1 gr tane karabiber

 

Yapılışı

Orta boy kırmızı pancarı, taze kekik ve sarımsağı alüminyum folyoya sararak 40-45 dakika fırında pişirin. Daha sonra pişen pancarı carpaccio şeklinde dilimleyin, dilerseniz elma dilim şeklinde de kesebilirsiniz. Uygun tabak seçiminden sonra kesilmiş olan pancarları tabağa (altlık gibi düşünülebilir) yerleştirin.

Baby ıspanak ve kuzukulağını hardal sos ile sosladıktan sonra tabağın ortasına yerleştirin.

Mascarpone ve keçi peynirini çırpma teli yardımıyla karıştırıp içerisine lime limon rendeleyin. Bu karışımı, sıkma torbası ve duy takımı (elinizde mevcut değilse çay kaşığı yardımıyla yapabilirsiniz) ile fırın tepsisine sıkın. Fırında 2-3 dakika 180 derecede ısıtın ve pancarların üzerine yerleştirin. Son olarak yeşilliğin üzerini nar taneleri ve ceviz içi ile süsleyin.

 

Leziz kış salataları
Leziz kış salataları
Önceki ve Sonraki
Haberler