İsmi her şeyi anlatıyor aslında… Brownie katmanının üzerinde tereyağlı kek. İnanılmaz bir lezzet çıktı ortaya! Evi mis tereyağ kokusu sardı, damaklarda brownienin o ıslak dokusu kaldı!
Brownie katmanı için malzemeler
140 gr bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)
50 gr (1/4 su bardağı) tereyağ
50 gr (1/4 su bardağı) esmer şeker
1 adet yumurta
35 gr (1/4 su bardağı) un
Yapılışı
• Baton kalıbınızın içini güzelce yumuşamış tereyağ veya margarinle yağlayın ve kenarlarından hafif taşacak şekilde yağlı kağıt kesip serin.
• Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
• Tereyağını çikolata parçalarıyla birlikte ısıya dayanıklı bir kalıba koyup, mikrodalgada 10 saniyede bir çıkartıp kaşıkla karıştıracak şekilde eritin. (Bu işlemi benmari usulü de yapabilirsiniz)
• Eriyince içine esmer şekeri ekleyip karıştırın.
• En son yumurta ve unu da koyun ve hafif çırpma teli ile karıştırdıktan sonra kalıba döküp üzerini düzleyin. Ve fırına koyun 15 dakika pişirin.
• Bu esnada kekimizin harcını hazırlıyoruz.
Tereyağlı Kek için malzemeler
120 gr (1/2 su bardağı) tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
100 gr (1/2 su bardağı) toz şeker
2 adet yumurta
120 gr (1 su bardağı) un
2 gr (1/4 tatlı kaşığı) kabartma tozu
50 ml (3 buçuk yemek kaşığı) süt
1 tatlı kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)
Yapılışı
• Bir çırpma kabında tereyağını şekerle birlikte rengi açılıp kabarana kadar çırpın.
• Birer birer olacak şekilde yumurtaları ekleyin ve her eklemeden sonra güzelce çırpın.
• En son unu, vanilyayı ve sütü de ekleyip sadece karışana kadar çırptıktan sonra fırından çıkardığımız sıcak browni harcının üzerine güzelce döküp yayıyoruz.
• Üzerini düzledikten sonra fırına geri koyuyoruz ve yaklaşık 1 saat (ortasına kürdan batırınca kuru çıkana kadar) pişiriyoruz.
• Ilınınca dilimleyip henüz sıcakken sütle tüketebilirsiniz.