Mis gibi fındıklı aromaya sahip yumuşacık bir kurabiye hamuru ve içinde eriyen bitter çikolata parçaları.. Bir ısırıkta bitmesini istemeyeceğiniz kadar harika bir lezzet. Fırından henüz çıkmış daha ılıkken bir bardak soğuk süt eşliğinde yendiğinde ise tadına doyum olmuyor.
Pişerken evi kaplayan fındık kokusunu içerdiği Nutella’ya borçlu. İçine girdiği herşeye yakıştığı gibi bu kurabiyeyi de bambaşka bir boyuta taşıyor Nutella. Pişirip tattığınızda farkına varacaksınız ki, hamurdaki Nutella tadının dengesi şahane. Öyle çok fazla hissettirmiyor kendisini, aromasını bırakmış sadece. Dolayısıyla hafif bir lezzet.
Özellikle kurabiye tariflerine birebir uymak gerekiyor, yapacağınız en ufak değişiklik dahi hamurun kıvamını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Örneğin bu hamuru hamur yoğurma pedalı veya yoksa elle spatula ile çırpmanızı tavsiye ederim. Bunlar yerine tel çırpıcı ile karıştırırsanız tamamen farklı bir lezzet elde edersiniz; kurabiyeden uzak, kekimsi olur. Yine buzdolabında bekletme kısmını es geçerseniz tepsiye tamamen yayılmış şekilsiz kurabiyelerinizin olması kaçınılmaz. Her aşama için tarifi birebir uyguladığınızda ise fotoğraftaki harika kıvamlı kurabiyeleriniz olacak, benden size söz.
Bon appétit!