Yazın son günlerini en sevdiğimiz meyveler ile lezzetlendiriyoruz. Şef Şükrü Kıyaklı püf noktaları ile 'Orman Meyveli Tart' tarifi paylaştı. Afiyet olsun...
Bir tencereye süt, şeker ve vanilyayı koyup ocağa alıp kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
Sütten bir bardak soğuk süt ayıralım.
Ardından bir mutfak kasesine yumurta sarılarını, unu, nişastayı ve ayırdığımız soğuk sütü ekleyip topak kalmayacak şekilde karıştıralım.
Tenceredeki süt kaynayınca diğer tarafta hazırladığımız unlu karışımı içerisine yavaş yavaş karıştırarak dökelim ve kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim.
Kıvam aldıktan sonra ocağı kapatıp içerisine tereyağını ekleyip kenarda soğutmaya bırakalım.
Unutmayın tart hamuru için tereyağ oda sıcaklığında olmalıdır.
Bir karıştırma kabına un, pudra şekeri, tereyağ, yumurta ve vanilyayı ekleyip hamuru yoğurmaya başlayalım.
Hamur kulak memesine yakın bir kıvam alınca 28 cmlik tart kalıbına uygun olacak şekilde hafif un serptiğiniz mutfak tezgahında 2 cm kalınlıgında açıp kalıba yerleştirelim.
Fazla gelen kısımları merdane veya bıçak yardımı ile alalım.
170/180 derece fırında 15/20 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.
Hafif kahverengimsi renk alınca fırından alalım.
Fırından fırına değişiklik göstereceği için kontrol edip piştiginden emin olmalısınız.
Soğuyan tart ve kremayı tezgaha alalım, tartı servis tabağına alıp içerisine krema koyup bir kaşık yardımı ile düzleştirelim.
Ardından dilediğiniz gibi süsleyip dolaba koyalım.
Birkaç saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)