Mozaik pasta çocukluğumuzun tatlarından birisi… Evimizde alüminyum folyonun içine piramit şekli verilerek sarılırdı, buzdolabında donmasını beklerken geçen zaman sanki hiç geçmezdi. Her zaman pötibör bisküvisi kullanılır lakin ben en çok bebe bisküvisi ile seviyorum. Nefis oluyor! Elbette siz de en sevdiğiniz bisküvilerle hazırlayabilirsiniz.
Bu pastanın en pratik halinin tarifini vermek istediğim için geleneksellerinin içerdiği malzemelerden; erimiş çikolata ve yumurta yok. Dolayısıyla hamileler, yumurtaya karşı hassasiyeti olanlar için ideal. 5 dakikada tüm malzemeler birleşiyor ve sıkı sıkı salam şekli verildikten sonra soğumaya bırakılıyor hepsi bu kadar! Çok güzel etiketler ve paketlemeyle ilgi çekici bir hale getirebilir, misafirliğe gittiklerinizi benim yaptığım gibi şaşırtabilirsiniz.
Siz de bir lokmasıyla çocukluğunuzu hatırlamak isterseniz hemen şimdi elinizin altındaki malzemelerle hazırlayıp tadına varın!