The Galliard, Rönesans döneminde Fransa, İspanya ve İtalya'da popüler olan Galliard dansından ilham alan bir Türk markası. İstanbul Anadolu Yakası'nda Emaar Square, Metropol İstanbul ve Avrupa Yakası'nda Vadi İstanbul'da şubeleri olan The Galliard, bu üç Akdeniz ülkesinin yiyecek ve içecek kültüründen etkileşimler taşıyor. Türkiye'ye özgü yorumlar ile hazırlanan yemekler modernize Türk füzyon lezzetleri... The Galliard'da risotto parmesan tekerinde servisten hemen önce hazırlanıyor ve böylece bambaşka bir lezzet ortaya çıkıyor. Pandemi nedeniyle ortaya çıkan son kısıtlamalarda gel-al servis hizmeti sunuluyor.
Scarlet Etiler’in Executive Chef’i Can Akçay’ın özenle hazırladığı yeni menüde lezzetler iştah kabartıyor. Pandemi kısıtlamaları nedeniyle, önümüzdeki günlerde gel-al ve paket servis ile hizmet verecek olan Scarlet, Akdeniz kültürünü özümseyen bir steakhouse... Hem risotto hem de et severlerin memnun olacağı özel paketler arasında, Risotto Assado (Porçini Mantarlı ve Trüf Yağlı Risotto, 6 Saat Fırınlanmış Dana Kaburga, Parmesan Fondü, Demi Glace Sos) ve Sous Vide Beef ( 21 - 28 Saat Arası Sous Vide Tekniği İle Pişirilmiş Dana Kol Yumurtası, Trüf Mantarlı ve Trüf Yağlı Risotto) dikkat çekiyor.
Eşsiz Haliç manzarasında günün yorgunluğunu atmanın yanı sıra özel lezzetleri deneme şansına sahip olabileceğiniz Jin Terrace, Lazzoni Hotel teras katında misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Otelin son üç yıldır 'Turizmin Oscarı' olarak nitelendirilen World Travel Awards (WTA) ödülleri'nde "Türkiye’nin En İyi Lifestyle Oteli" oteli seçildiğini de hatırlatalım... Pandemi nedeniyle ortaya çıkan son kısıtlamalarda yalnızca otel müşterilerinin yararlanabileceği bu özel mutfağın şefi Alpay Zaman, evde hazırlayabileceğiniz bir Dağ Mantarlı Risotto tarifi paylaştı...
Malzemeler
Tavuk suyu için