Malzemeler
1 2/3 su bardağı un
1 yemek kaşığı tepeleme kabartma tozu
1 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 limon kabuğu rendesi
1/4 su bardağı tereyağı (küp küp doğranmış)
1/2 paket yaban mersini
1 adet yumurta
3/4 su bardağı süt
Üzeri için
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı krema
Yarım paket yaban mersini
1. Unu eleyerek bir kaseye alın. İçine kabartma tozu, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın.
2. Küp küp kesilmiş tereyağlarını içine ekleyip parmak uçlarınızla, toparlanana kadar yoğurun.
3. Limon rendesini ekleyip karıştırın.
4. Yumurtayı çırpın ve iki yemek kaşığını kenara ayırın. Kalanını sütle karıştırın.
5. Hamurun ortasında bir boşluk açıp sıvıları ortasına dökün ve bir çatal yardımıyla ezerek yedirin, sonrasında elinizle toparlanana kadar yoğurun, ancak fazla yoğurmamaya dikkat edin.
6. Unlanmış tezgahta hamurunuzu 3 cm kalınlığında açın ve büyük yuvarlak kurabiye kalıbı ile yuvarlak ya da bıçakla üçgen şekiller verin.
7. Kalan yumurtayı üzerine sürün.
8. 190 derece önceden ısıtılmış fırında renk alana kadar 15-20 dakika civarı pişirin.
9. Süzme yoğurt ve kremayı iyice çırpın. Ilık sconeları ikiye bölüp meyve ve krema ile servis edin.
Bonus: Supangle nasıl yapılır?