Sağlık kaynağı zencefili seviyorsanız ve tatlılarınızda fazla şekerden kaçınıyorsanız, Vacilando şefi Özge Kırış’ın verdiği taze zencefilli kek tarifini mutlaka deneyin
Malzemeler
1 su bardağı rendelenmiş taze zencefil
1/2 su bardağı pekmez
1/2 su bardağı esmer şeker
1 adet yumurta
1.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat
1/4 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı su
Yapılışı
Zencefil, pekmez, esmer şeker ve yumurtayı bir kapta çırpın.
Kuruları bir başka kapta karıştırın.
Tereyağını su ile eritin ve yavaş yavaş zencefilli karışıma ekleyin.
Kuruları da ekleyip sadece homojen oluncaya kadar spatula yardımıyla karıştın.
İyice yağlanmış kek kalıbınıza karışımı dökün.
170 derecede ısıtılmış fırınınızda 30-40 dakika arası pişirin.
Kürdan testi yapın, eğer temiz çıkarsa kalıbınızı fırından çıkarıp soğutun.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek ılık ya da soğuk servis yapın.