Bugün öğlen ya da akşam yemeği için size son derece sağlıklı bir yemek önerimiz var. Vacilando şefi Özge Kırış’ın vegan karabuğday makarnası tarifini mutlaka denemelisiniz
Malzemeler
2/3 paket tofu (300gr'lık paket)
1+1/4 su bardağı makarnalık un + serpmek için
3/4 su bardağı karabuğday unu
1 çorba kaşığı tuz
Üzeri için
Sarımsak
Zeytinyağı
Vegan peynir
Fesleğen
Karabiber
Yapılışı
Tofuyu mutfak robotuna koyup iyice çekin.
Bir su bardağı makarnalık un ve karabuğday ununun tamamını robota ekleyip sadece karışana kadar tekrar çekin.
Kalan unu da ekleyin ve karıştırın.
Tezgaha un serpin ve karışımı 10 dakika civarı yoğurun.
Yuvarlayıp üzerinde kuru bir bezle 20-30 dakika bekletin.
İncecik açıp şerit halinde kesin ve iyice ayırıp kurutun.
Bir tencereye su koyup içine tuz ekleyin ve kaynatın.
Bu sırada sarımsağı incecik kesip yağlı tavada çevirin.
Kaynayan suya makarnaları atıp 2-3 dakika pişirin ve süzün.
Makarnaları tavaya alıp bir dakika çevirin.
Üzerine çok az zeytinyağı, karabiber ve fesleğen koyun.